У Женеві засідає надзвичайний комітет ВООЗу щодо коронавірусу

Одну людину з підозрою на захворювання госпіталізували в Мінську. Хворих уже виявили в Таїланді, Японії, Південній Кореї. А в китайських містах, звідки поширився вірус, почалася паніка.

Карантинна ізоляція. У такому режимі живуть нині китайські міста Ухань та Хуанган. Саме там зафіксували масове поширення невідомого раніше коронавірусу. Заходи – безпрецедентні. Обидва міста закриті на в’їзд і виїзд, перерване автобусне та залізничне сполучення. Скасовано авіарейси.

За офіційними даними, у Китаї зафіксували понад 600 випадків захворювання на пневмонію, спровоковану новим коронавірусом. 17 людей загинуло. Є заражені і за кордоном. Два нових випадки за добу у Гонконгу. Серйозність загрози вивчають уряди різних країн на найвищому рівні очевидно, кількість інфікованих зросте.

Аеропорти по всьому світу проводять додаткову перевірку пасажирів. З допомогою спеціальних систем проводять скірнінг на підвищення температури. Усіх з підозрою на застуду направляють у шпиталь.

Цього тижня у Женеві засідає надзвичайний комітет Всесвітньої організації охорони здоров’я. Поки що чиновники не поспішають оголошувати надзвичайну ситуацію – інформації замало. Завтра комітет продовжить свою роботу, аби оцінити рівень небезпеки.

Коронавірус поширився на низку країн. Його діагностували в Австралії, Канаді, Франції, Гонконгу, Макао, Малайзії, Японії, Сінгапурі, Південній Кореї, Тайвані, Таїланді, США та В’єтнамі та Камбоджі.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top