Вчаться у стодолі. Мешканці села Ролів планують їхати під ЛОДА

Без протестних акцій діла не буде. Так вирішили мешканці села Ролів, що на Дрогобиччинині, які 20 років чекають на продовження будівництва нової школи. Наразі тамтешні діти вчаться у колишній стайні, збудованій 100 років тому.

У неділю, 26 січня, у Ролеві відбувся схід села через те, що Ролівську школу не включили до переліку об’єктів, які будуть фінансуватися з ДФРР. Селяни вирішили організувати акцію протесту під стінами ЛОДА.

“Плануємо їхати до Львова 11 лютого, але дата ще не остаточна. Все більше людей зголошується долучитися до акції. Один автобус буде точно, може й більше”, – каже організатор акції Михайло Кіт.

За словами депутата Михайло Задорожного, якщо цього року не продовжать будівництво і не накриють об’єкт, тоді у 2021 році необхідні будуть кошти для його демонтажу. Оскільки стіни без накриття втратять міцність.

Школу в селі будують вже більше 20-ти років. Наразі є тільки перший поверх. Ті, що вже мали вчитися в новій школі, зараз приводять своїх дітей у стару. Торік, щоб якось привернути увагу влади до проблеми, батьки не відпустили дітей на святкову лінійку 1-го вересня”. Після того, як діти тиждень просиділи вдома, справі дали хід, але не на довго..

Ролівські діти чекають на нову школу! Чиновники, працюєте!

Ролівські діти чекають на нову школу! Чиновники, працюйте!***У селі Ролів без підказок місцевих важко знайти школу. Це чотири маленькі хатинки. Їх звели ще до війни і зовсім не для навчальних потреб – це колишня сільська стодола.Історія з будівництвом нової школи триває вже декілька років, але з’явилась чергова надія. У Ролів поїхала наша знімальна група. Деталі у відео.***Над відео працювали: Оля Біла та Ігор Дьорка***Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Geplaatst door Варто – Галицькі Новини op Maandag 9 september 2019

Джерело – ЛМН

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

One Reply to “Вчаться у стодолі. Мешканці села Ролів планують їхати під ЛОДА”

  1. Лілія Григорівна сказав:

    Це добре, що доля дітей турбує. Але дивно, що такий поважний ресурс забув про вчорашню скорботну дату.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top