Керівник КП “КМГ” перерахував мільйони гривень фірмі, яка колись належала його дружині / Дрогобич

 

Проводячи черговий моніторинг публічних закупівель, наша редакція виявила цікаві факти. Хочемо з вами поділитися цією інформацією: 

Отож, з лютого 2019 року керівником КП “Комбінат міського господарства” (далі – КМГ) є пан Сергій Жирний, який з’явився у Дрогобичі відносно нещодавно, але вже встиг зайняти керівну посаду, спробувати себе у ролі кандидата у депутати до Верховної Ради України, а ще – стати героєм декількох наших розслідувань.

КМГ відповідає у місті за чистоту. Виписує платіжки, і кошти отримує від дрогобичан теж. Керівник КМГ займається тим, аби у місті було чисто, а також укладає угоди з фірмами, які можуть надавати послуги, скажімо, із “збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів”.

Погодьтеся, що й зараз для Дрогобича тема вивезення й утилізації сміття є першою на порядку денному. У місті досі існує сміттєва криза, і поки її вирішення – це, фактично, нове сміттєзвалище в межах міста, на вулиці Гайдамацькій.

15.04.2019 КМГ в особі Жирного підписує угоду з ТзОВ “Інтербуд Плюс”, де керівником є Котляр Роман Володимирович. Відповідно до договору, виконавець бере на себе завдання – “збирання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів”. Вартість договору 3 960 000,00 грн.

  

Нагадаємо, що тоді Дрогобич вже був заручником сміттєвої кризи.

Повний текст Договору за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-04-03-002015-b

Пан Котляр також є керівником ще однієї фірми – ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО “СТС” ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ІНТЕРБУД ПЛЮС”.

 

Це підприємство теж уклало угоду з КМГ, але у вересні 2019 року, і на таку ж суму – 3 900 000 грн. 

Повний текст Договору за посиланням: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-08-19-000994-c

Предмет договору – Послуги з вивезення та захоронення твердих побутових відходів.

Цікаво, що для визначення переможця була застосована переговорна процедура, бо “двічі скасовано тендер через відсутність достатньої кількості учасників”.

Тож, відповідно до угод, укладених з цими двома підприємствами, де керівником є Котляр, ці підприємства отримають суму у розмірі понад сім мільйонів гривень! 

Чималі кошти!

Від часу укладення договорів підприємства вже отримали частину коштів.

Відповідно до порталу Едата – порталу використання публічних коштів КМГ здійснив проплати за надані послуги, що підтверджуються актами.

Проплати здійснювалися протягом цілого року різними сумами.

Дочірнє підприємство “СТС” Товариства з обмеженою відповідальністю “Інтербуд Плюс” (41362418) станом на 28 грудня отримало вже 1 738 685.00 UAH

Товариство з обмеженою відповідальністю “Інтербуд Плюс” отримало всі 3 960 000 грн, що були передбачені Угодою.

Останній платіж на суму понад 500 000 грн відбувся ще у липні 2019 року.

Акти підписані керівником підприємства Котляром та Сергієм Жирним.

У листопаді це підприємство встигло продати КМГ ще й Екскаватор ATLAS-1404

Важливо розуміти, що ці підприємства надавали послуги місту ще й до призначення Жирного керівником КМГ. Але тоді ці підприємства мали дещо інших власників та керівників.

А зрада де?!

І ось ви скажете, а де зрадонька? Ну надавати послуги, ну повигравали тендери. Що тут такого?

Детальніше розглянемо ці підприємства, які вже стали “улюбленими” для КМГ.

Отож, 

Перше –  ТзОВ “Інтербуд Плюс”

 1.04.2019 у цього підприємства змінився засновник і ним став пан Котляр. 

До 1.04. засновником підприємства, відповідно до порталу opendatabot, була пані Тетяна Леонідівна Косенко, яка, хвильку, відповідно до декларації пана Жирного, є його дружиною.

(https://declarations.com.ua/declaration/nacp_c0ea9ed8-a118-43e4-85ea-c1ba6f3f49a9)

А вже через два тижня після цієї “заміни власників” пан Жирний 15.04.2019  підписує угоду з фірмою, яка ще два тижні тому належала його дружині.

 

Друге – Дочірнє підприємство “СТС” Товариства з обмеженою відповідальністю “Інтербуд Плюс”, яке отримало можливість освоїти 390000 грн бюджетних коштів до 19.08.2019 мало іншу назву – ДОЧІРНЄ ПІДПРИЄМСТВО “БУДІВЕЛЬНО ТЕХНІЧНИЙ НАГЛЯД” ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ “ІНТЕРБУД ПЛЮС”.

Із зміною назви змінився й кінцевий бенефіціар. Ним став відомий нам пан Котляр, а ось до того була – КОСЕНКО ТЕТЯНА ЛЕОНІДІВНА, яка є, відповідно до декларації, дружиною Сергія Жирного. 

Тобто, КМГ, де керівником є Сергій Жирний протягом минулого року перерахувало кошти за вивезення та захоронення сміття  фірмам, які ще зовсім нещодавно належали його дружині – Тетяні Косенко.

Це вам, любі наші читачі, для розуміння процесів, які відбуваються у місті, та інформації.

Навмисно не робитимемо жодних висновків. Висновки за вами.

***

Пані Косенко попри те, що вже не є власницею цих підприємств, все-таки має за плечима декілька юридичних осіб: 

ГО “ГАЛИЧАНИ”, де керівником є: Жирний Сергій Леонідович та ТОВ “СЕТА-УКРАЇНА”, яке кілька разів брало учать у тендерах, які організовував Департамент міського господарства Дрогобича щодо встановлення освітлення у місті, і навіть кілька разів це підприємство вигравало. Проте, через скарги інших учасників в Антимонопольний комітет, доступу до бажаних коштів це підприємство не отримувало… Врешті, на черговому тендері, департамент віддав перемогу КМГ і тепер це підприємство встановлює у Дрогобичі освітлення. 

Також підприємство “СЕТА- УКРАЇНА” разом “Укртрансжилбуд”, яке теж нещодавно належало пані Косенко, фігурує  в кримінальному провадженні, в якому йдеться про зловживання та махінації під час реконструкції площі Ринок, ремонту вулиці Грушевського Чорновола у Дрогобичі.

Нещодавно у реєстрі судових рішень з’явилася Ухвала Галицького районного суду по цій справі. Суд вирішив  продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, де крім цих підприємств пані Косенко  є ще й КМГ, ДМГ, УКБ та ДМР.

Посилання на судове рішення: https://opendatabot.ua/court/86348541-c1c3c55dfdf24a9017fb9719a86b15a7

 

Олег Дьорка

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top