З’явилося відео падіння українського літака в Ірані

В соціальних мережах з’явилося відео падіння літака авіакомпанії МАУ в Тегерані. Очевидці, які опублікували відео, стверджують, що на відео саме ця катастрофа.

8 січня в Ірані впав український літак Boeing 737 зі 167 людьми на борту, який прямував до Києва.

Глава зовнішньополітичного відомства Вадим Пристайко у соціальних мережах повідомив, громадяни яких країн загинули.

Україна – 2 + 9 (екіпаж);

Іран – 82;

Канада – 63;

Швеція – 10;

Афганістан – 4;

Німеччина – 3;

Велика Британія – 3.

Компанія МАУ оприлюднили імена загиблих пілотів: Володимир Гапоненко, командир, 11 600 годин нальоту, Олексій Наумкін, інструктор на літаку, 12 тис. годин нальоту, Сергій Хоменко, другий пілот, 7 600 годин нальоту на літаку “Боїнг-737″.

Також на борту перебувало шестеро бортпровідників, але МАУ поки що не називають їхніх імен. Представники авіакомпанії вже знайшли їхніх родичів, четверо з них – не з Києва.

Літак розбився неподалік від міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні. Це сталося майже відразу після зльоту. Ніхто не вижив.

Офіційної інформації мало, проте вже висунуто дві версії події: Reuters повідомляють, що падіння могло статися через технічні проблеми після зльоту з іранського аеропорту імені Імама Хомейні”.

Але існує й інша версія. За інформацією йорданського видання Al-hadath, літак міг бути випадково збитий іранською ракетою, передає Telegram Mash.

Офіс Генерального прокурора  України розпочав досудове розслідування авіакатастрофи літака компанії МАУ.

Розслідування має встановити факти, що призвели до загибелі 176 людей. Справу відкрили через порушення правил безпеки руху, що спричинило загибель людей.

***

Ситуація в регіоні залишається напруженою. В ніч на 8 січня Іран обстріляв кілька американських об’єктів в Іраку, і першою – авіабазу Аль-Асад.

Про це CNN розповів помічник глави Пентагону Джонатан Хоффман, повідомляє Гордон.

Другим об’єктом стала база міжнародної коаліції в Ербілі, столиці Іракського Курдистану.

В оборонному відомстві США уточнили, що Іран випустив понад 10 балістичних ракет. Хоффман не уточнив масштаб руйнувань і чи є жертви. Військові на обох базах, за його словами, перебували у підвищеній бойовій готовності через ризик нападу.

В Пентагоні пообіцяли вжити відповідні заходи “для захисту персоналу, партнерів і союзників США в регіоні”.

Пізніше стало відомо, що є відомості про 20 загиблих.

Також постраждала третя база США – Кемп Кук. Відповідальність на себе взяв Іранський корпус вартових революції. Зазначається, що першим ударом було випущено понад 10 ракет, а другим – близько п’яти.

За інформацією CNN, удар був нанесений в 1.30 8 січня за місцевим часом (0.30 за Києвом). Джерела телеканалу розповіли, що на авіабазі Аль-Асад є жертви серед іракців.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top