На околицях Стебника масштабно палають поля  

Горить суха трава в районі 18 школи Стебника та ліс у напрямку Болехівців. Неподалік знаходяться приватні будинки, АЗС, нафтопровід.

Вогняну завісу добряче видно з траси на Львів і на Трускавець. Підрозділи ДСНС гасять займання.

Пожежі та димова завіса на полях в Україні вже стали не просто традицією, а національною катастрофою. Екологи з року в рік наголошують про небезпеку для довкілля, та люди продовжують це робити.

Нагадаємо, торік навесні у Стебнику від спалювання сухої трави була жертва! Дідусь на своєму городі палив минулорічну рослинність. Разом з травою зайнялись і його штани. Палій отримав опіки 3-го ступеня і потрапив в реанімацію.

Від спалювання сухої рослинності йде значне зниження родючості ґрунту, шкідливі викиди в повітря, задимлення і смог, гине флора і фауна. Вчені довели, що в димі від багаття міститься у 350 разів більше шкідливих речовин, ніж у сигаретному димі. З димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людей речовин.

В разі виявлення вами фактів спалювання рослинності таінших відходів, негайно звертайтесь до поліції(102) та екологічної інспекції; викликайте пожежну охорону. Також варто написати скаргу в Державну екологічну інспекцію України. В разі, коли винуватець підпалу відомий і це можна довести, можна також звернутись до прокуратури.

 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top