В Україні оголошено день жалоби за жертвами пожежі в Одесі

Трагедія в Одеському коледжі забрала життя 10-х людей.

8 грудня в Україні оголошено день жалоби. Про це йдеться в указі президента, оприлюдненому на сайті Глави держави

Сьогодні на всій території України має бути приспущено державні прапори, скасовано розважально-концертні заходи.

На місці пожежі в одеському коледжі, яка спалахнула в середу, більше не мають надії знайти живих людей.

Пожежа спалахнула 4 грудня. У будівлі не було опалення і пожежа могла статися у зв’язку з тим, що в коледжі користувалися електрообігрівачами, припустили у мерії Одеси. За словами студентів, під час пожежі у коледжі не пролунало тривожних сигналів чи оголошень, багато учнів не відразу дізналися про займання.

Займання виникло на 3 поверсі 6-поверхового навчального корпусу. Вогонь поширився на 2 тис. кв. м, спричинив обрушення конструкції, під завалами опинилися люди.  Першою жертвою пожежі у коледжі стала студентка, яка вистрибнула з вікна. Решту тіл знаходили вже під завалами.

Серед загиблих – 44-річна викладачка інформатики. Вона виводила дітей з охопленого полум’ям будинку, потім поверталася і виводила знову. Її чоловік був пожежником і розповідав їй, що в разі пожежі потрібно бігти нагору. Якщо почнуть руйнуватися конструкції, її не завалить. Анну виявили першою, тому що вона була нагорі.

“Її тіло не було обгорілим, а лише вкрите сажею, а з носа йшла кров. Вона задихнулася”, – розповіли очевидці.

Учора стало відомо, що в лікарні Одеси помер рятувальник, який був у комі. На нього впала студентка, яка стрибнула з коледжу.

Загалом у цій трагедії постраждали 32-є людей, зо два десятки з них продовжують лікування у стаціонарах. Найтяжчий стан – у рятувальника, який під час обвалу сходів травмував тазові кістки.

 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top