Гірськолижні курорти Карпат: куди можна відправитися на відпочинок.

 

Зима – улюблений сезон для лижників. Але це задоволення досить дороге, особливо якщо їхати на Буковель. Найкращі місця, де можна дешево і з задоволенням покататись, у нашому огляді.

Курорт Буковиця у Бориславі.

Тут є три траси для новачків, дві – для досвідчених лижників та одна для експертів. Основний схил має довжину 1050 м, є також менший на 250 м. У «Буковиці» є два бугельні підйомники і один мультиліфт. Одна година занять з інструктором обійдеться від 450 грн. Прокат лижного комплекту – 200 грн.

Гірськолижний курорт Славське

Почати, напевно, варто із традиційної альтернативи Буковелю – Славське. Там непогана інфраструктура, досить великий вибір готелей. Ціна за проживання – від 500 гривень за двомісний номер класу стандарт за добу, у приватному секторі – від 350 гривень за кімнату.

Найвідоміший лижний комплекс на цьому курорті – на горі Тростян. Тут усього 11 трас різної складності та 7 бугельних підйомників. Вартість скі-пасу на день – від 530 гривень. Прокат лижного комплекту — 50-150 гривень в день, сноубордів — від 70 гривень. Прокат санчат — 30 гривень. Підходить як для сімей з дітьми, так і самостійним кайтерам з досвідом.

Гірськолижний курорт Красія

Колись цей курорт створювався як тренувальна база для олімпійського резерву. Тут розташовані найдовші траси. Тож курорт підходить як для початківців, так і для професіоналів. Красія розташований у селі Вишка Закарпатської області. У готелі номер стандарт від 600 гривень на добу, у приватному секторі – від 250 грн. Красія підійде і для сімей з дітьми, і для самостійних заїздів.

Гірськолижний курорт Плай

На Плаї кількість трас не здивує – усього двох видів складності: сині і червоні. Трас для новачків тут немає, хоча лижна школа є. До того ж є боулінг, дитячий центр, ресторани. Тобто нудьгувати тут не доведеться, якщо раптом катання вам набридне. Абонемент на 1 день катання у вихідні, як не дивно, коштує досить дорого, у порівнянні із іншими гірськолижними курортами – 840 гривень. І проживання теж трохи “кусається”: номер стандарт у готелі коштуватиме від 1000 гривень.

Гірськолижний курорт Пилипець

 

Саме село Пилипець розташоване біля підніжжя двох гір: Гимба та Жид-Магура. Сніг на цьому курорті зазвичай буває від листопада до квітня. Загальна довжина трас – 20 тисяч метрів. До того ж, тут є можливість позатрасового катання. Тож сюди часто навідуються професіонали.

Підйомники тут працюють цілий рік. Вартість скі-пасу – від 250 гривень, у свята – 330 гривень. Абонемент на 2 дні коштуватиме 640 гривень, у свята – 880 гривень. Ціна на проживання у готелі помірна – від 400 гривень на добу за номер. Для новачків підійдуть траси на горі Жид-Магура.

 

Гірськолижний курорт «Драгобрат»

Тут кататись можна найдовше – аж до середини травня. І не дивно, адже це найбільш високогірний курорт серед усіх в Україні. Щоправда, новачкам сюди зась, більшість трас – вже для професійних кайтерів. Ба більше, там же на деяких трасах є спеціальні трампліни для фрістайлу. Тому саме тут проводять змагання з цього виду спорту. Скі-пас на день буде коштувати 500 гривень, один підйом – 40 гривень. 

Драгобрат є найвищим гірськолижним курортом в Україні. Траси в Драгобраті розраховані як на професіоналів, так і на новачків.

Оренда лижного спорядження коштуватиме від 80 до 130 гривень на добу. Проживати у готелях на території курорту досить дорого – близько тисячі гривень за номер на двох. Але у селищі міського типу Ясіня, недалеко від Драгобрату, можна розміститись набагато бюджетніше – всього за 450 гривень на добу за особу, ще й з 2-разовим харчуванням.

 

Гірськолижний курорт Орявчик-Звенів

Це ще один невеличкий карпатський гірськолижний комплекс. Проживання тут коштуватиме від 500 гривень за добу. Абонемент коштує від 300 гривень за день катання, усі траси гарно облаштовані для новачків, є інструктори.

Усі ціни у комплексах “Орявчик” і “Звенів”, порівняно із іншими, значно нижчі. А ще є все необхідне, щоб стати на лижі і перетворитись на впевненого кайтера.

Щоправда, сьогодні із безвізом можна поїхати кататись і в польське Закопане, і у словацькі Татри, ціна буде не надто відрізнятись від Буковелю, але сервіс і дороги – кращі. Тож вдалого зимового відпочинку!

 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top