У парку Дрогобича вирубують 200-літні дуби

У парку Хмельницького, який є заповідником, невідомі вирубали понад сотню дерев, переважно дубів. Серед зрубаних є в діаметрі з людину. За словами лісника Василя Дмитришина, у таких дубах більше трьох кубів лише ділової деревини. Тобто тисяча зелених лише з одного дерева гарантована.

Місто виділяє на охорону парку 100 тисяч гривень на рік. Наразі у поліції розслідують два випадки поодинокої вирубки у парку, яку виявили муніципали. Що ж до масової вирубки, у мерії ще чекають на висновки екологів.

«За результатами того, як буде проведена перевірка, я так думаю, що керівництво міста прийде до висновку, як налагодити більш якісну охорону тих насаджень і самого паркового господарства», — запевнив зас.дир. департаменту міського господарства ДМР Ростислав Пошивак.

У Держекоінспекції вже задокументували масову вирубку у міському парку. Матеріали готують передати правоохоронцям.

«86 дерев знищено і таким чином держекоінспекцією нараховано збитків в сумі 618 тисяч. Це безвідповідальність органу місцевого самоврядування. Тієї особи, яка має на собі охоронні зобов’язання. Не буває простим випадок, коли стільки дерев рубають. Це масово, за чиїмось погодженням і з відповідним умислом», — певний керівник Держекоінспекції Львівщини Микола Маланич.

Під час повторного візиту екологів інспектори нарахували ще зо два десятки вирубаних насаджень. Відтак загалом заповідник втратив 106 дерев.

 

Джерело – Zaxid.net

 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top