Зухвале будівництво на Лесі Українки. Справа за депутатами! (ВІДЕО)

 

По вулиці Лесі Українки на території колишнього дитячого садка будують кілька багатоповерхових будинків. Ще рік тому ми опублікували копії містобудівних умов та обмежень, які отримали у відповідь на запит від міської ради Дрогобича. На цій ділянці відповідно до первинних документів будують чотири будинки — один на чотири поверхи — до 17 метрів, та три будинки висотністю до 32 метрів.

Проте у забудовника, яким за документами є пані зі стрийського району Улич Віра Ігорівна є наміри будувати багатоповерхівки і не менше дев’яти поверхів. Попри те, що будівництво ведеться, згідно “Плану зонування територій” у зоні Ж-5, а це зона змішаної забудови, САДИБНОЇ ТА КВАРТИРНОЇ ДО 4-х ПОВЕРХІВ, деякі зі споруд височіють вже на шість поверхів. Відтак зараз забудовники та міська рада взяли курс на те щоби привести будівництво багатоповерхівок у відповідність.

***

Дрогобичани зареєстрували петицію в якій вимагають заборонити будівництво 9-ти поверхового будинку, притягнути до відповідальності посадовців, які допустили до цього безладу, завершити перевірку відділом ДАБК та забезпечити демонтаж двох незаконно зведених поверхів. Петиція за три дні набрала необхідну кількість голосів і повинна бути розглянута міською радою. Але вже зараз відомо, що питання поверховості винесено на чергову сесію, яка має відбутися 5 грудня.

Чи проголосують депутати й погодять забудовникам будівництво дев’ятиповерхових будинків чи все-таки відкладуть питання поки не розглянуть петицію?

Чи підуть на повідку у забудовників, які звикли отримувати у місті все що хочуть – чи це землю без аукціону, колишній садок чи автостоянку?

***

Більше інформації на нашому сайті: https://vartonews.com.ua

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top