Україна відзначає день Гідності та Свободи

21 листопада почались водночас трагічні і доленосні події, що кардинально змінили країну і нас. Після відмови від курсу на євроінтеграцію, українці почали виходити на Майдан. Попереду було найстрашніше – побиття студентів, втеча Януковича, розстріли на Майдані, анексія Криму та війна. Але саме 21 листопада, українці показали – так з нами вчиняти не можна, бо у нас є гідність.

Вийшовши на Майдан, ми обрали справедливість, бо не може беззаконня стати нормою в державі, де тисячу років тому було укладено кодекс законів Руська правда.

Ми обрали свободу, бо не може тиранія панувати над спадкоємцями козацької республіки, де ще триста років тому була написана перша в світі Конституція.

Ми обрали незалежність. Бо ми є нащадками поколінь, які віками мріяли про Українську державу, здобували волю своєю кров’ю.

Загалом, у подіях Євромайдану взяли участь 20% населення України. 20%! Кожен п’ятий її мешканець… Більше сотні додому не повернулись..

Сьогодні варто ще раз згадати все, і роз’ятрити всі рани. Це боляче, але це дуже важливо… Бо кожен день треба пам’ятати, чим пожертвували люди, щоб ми жили далі. І кожен день нам треба намагатися бути кращими, ніж учора. Щоб не було соромно дивитися ночами в небо на зірки…

#Варто вийти кожному на свій Майдан, бо ми просто не знаємо, де ще можна бути сьогодні. Як не знали цього ті, хто назавжди залишиться в його гранітному серці…

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top