Коломойський пропонує відвернутися від Заходу і знову дружити з Росією

Олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україна повинна відмовитися від тісної співпраці із Заходом і повернутися до партнерства з Росією.

Про це Коломойський заявив в інтерв’ю The New York Times.

«Вони (Росія — ред.) сильніше в будь-якому випадку. Ми повинні поліпшити наші відносини», — сказав він.

Олігарх зазначив, що українці хочуть мирного і гарного життя, а не війни.

«А ви — Америка — змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам на це гроші», — наголосив він.

Також Коломойський вважає, що немає сенсу витрачати час «на порожні розмови» із Заходом, бо Україну, на його думку, все одно не візьмуть до ЄС і НАТО.

«Тоді як Росія хотіла б привести нас до нового Варшавського договору», — додав олігарх.

Він також вважає, що партнерство з РФ важливе для економічного виживання України.

“Російське фінансування може замінити кредити МВФ. Ми візьмемо $100 млрд у росіян. Я думаю, що вони б із задоволенням дали нам їх сьогодні. Який найшвидший спосіб розв’язати проблеми та відновити стосунки? Тільки гроші… Дайте 5, 10 років, і кров буде забута», — сказав Коломойський.

Також Коломойський заявив, що він, як і раніше, має намір повернути ПриватБанк або ж отримати за нього компенсацію. Він також назвав Петра Порошенка головним винуватцем «захоплення банку», заявив про необхідність його покарати та про те, що «для таких, як він, потрібно повернути смертну кару». Олігарх також заперечив проти звинувачень у розкраданні і виведенні коштів з банку і заявив, що Зеленський «знає, що вони не були викрадені». Публічну обіцянку президента не повертати Приват його колишнім власникам Коломойський прокоментував так: «Він говорить те, що всі ви хочете чути».

Як зазначає видання, така зміна позиції олігарха може бути пов’язана з незадоволенням позицією західних дипломатів та Міжнародного валютного фонду, які вимагають від України не повертати Коломойському ПриватБанк і домагатися судового стягнення з нього виведених з банку коштів, а саме 1,9 мільярда доларів плюс відсотки.

 

Нагадаємо, Ігор Коломойський раніше вже говорив, що на Донбасі внутрішній конфлікт, а російські війська «виконують там інтернаціональний обов’язок».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top