Церкву Юра у Дрогобичі відвідали представники посольства США в Україні


12 листопада до Дрогобича з візитом завітали керівник Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини Мартін Першлер та аташе з питань культури Шон Охара.
Завдяки допомозі Посольського фонду США зі збереження культурної спадщини у 2016 році були розв’язання питаннь пожежної безпеки та реставрації стінописів у церкві святого Юра в Дрогобичі.
Проєкт збереження фресок підготував Інститут міста і як зазначено на сайті посольства  – на ці цілі було використано $85,000.

“Наші гості приїхали подивитись на результати нашої співпраці, яка відбулась кілька років тому. Виконавцем цього проєкту був Інститут міста Дрогобича спільно з музеєм. Ми далі подаємо проєкти по реставрації наших об’єктів, тож наші гості хочуть подивитися наскільки ефективна може бути подальша співпраця та наскільки це важливо для нас”, – каже директор Інститут міста Володимир Кондзьолка.

Це не перший візит представників Посольства до Дрогобича, адже у 2016 році відомий американський спеціаліст з пожежної безпеки історичних будівель Крістофер Марріон відвідав Львів та Дрогобич з метою допомоги у розв’язання питань пожежної безпеки Церкви Святого Юра, яка належить до об’єктів світової культурної спадщини.

“Проєкт ми давно завершили, ще у 2016 році. Чому візит відбувся саме зараз і яка мета візиту – ще не готова сказати. За кошти Посольства США було відновлено стінописи та зроблено заходи протипожежної безпеки. До прикладу, важливим таким заходом було забрати електричний щиток з приміщення дерев’яної церкви, що і було зроблено”, – каже, директор музкю Алла Гладун.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top