В Україні змінили правила отримала водійських посвідчень

Обов’язкова відеофіксація теоретичних і практичних іспитів – з камерами в авто, електронні посвідчення про закінчення автошколи та нові терміни дії свідоцтв. У МВС обіцяють – нові правила спростять життя майбутнім водіям та допоможуть боротися з корупцією і бюрократією.

Випускники, які закінчили автокурси в училищі, тепер зможуть одразу складати іспити – без автошколи. В останніх мають запровадити суворий контроль за відвідуванням усіх теоретичних і практичних занять. Дані будуть також доступні МВС. І в будь-яку мить можна буде перевірити успішність кожного учня.

Свідоцтво про закінчення автошколи тепер діятиме лише два роки. А практичний іспит доведеться складати у тому ж сервісному центрі, де й теорію.

Акредитацію автошкіл проводитимуть за суворішими правилами і постійно перевірятимуть якість роботи. А головне: тепер готуватися до іспитів можна й відвідуючи заняття – в індивідуальному порядку. Утім, для цього мають бути вагомі підстави – відсутність шкіл поблизу місця проживання, складний робочий графік або ж сімейні обставини. І в кожному окремому випадку такий дозвіл повинні надати в сервісному центрі МВС.

 

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top