Над Україною нависла хмара чадного газу. Рівень забруднення найвищий в Європі

Такі дані зафіксували супутники. Ранкова карта 21 жовтня свідчила, що рівень забруднення СО2 на території України – найвищий в Європі, майже, як у промислово забруднених районах Китаю. На думку фахівців, враховуючи той факт, що в Україні немає такої концентрації підприємств, як, для прикладу, у Китаї, причиною забруднення повітря може бути масове спалення листя, горіння торф’яників та сухостою.

Втім, згідно з мапою, до вечора концентрація чадного газу вже знизилася до “жовтого” рівня. В уряді запевняють, що наразі інформації про небезпечні речовини в повітрі – немає. У столиці дихати безпечно, за винятком Голосіївського району – там неподалік палають торфовища.

«Якщо брати до уваги сезон підготовки городів та полів до зимового періоду, величезні масштаби паління, на печерному рівні – свідомість багатьох громадян, майже повна відсутність покарання за паління трави, бездіяльність відповідних структур, то картина виглядає сумною», – зазначила синоптик Наталка Діденко у себе на сторінці в Facebook.

Джерело – УНІАН

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top