Фільм «Захар Беркут» за перший вікенд прокату зібрав понад 13 млн гривень

Інформація про це з’явилась на сторінці фільму у Facebook.

«148 068! Саме стільки українців подивилося історичний екшен «Захар Беркут» за перший вікенд прокату! За ці дні фільм зібрав 13 242 471,60 грн! Неймовірно дякуємо всім глядачам!», – йдеться у повідомленні.

Тепер фільм посідає друге місце за касовими зборами усіх українських фільмів. Рекорд належить картині «Я, Ти, Він, Вона», який зібрав понад 23 мільйони гривень за перші дні прокату. Раніше другу сходинку посідала картина «Скажене весілля», яка у перший вікенд зібрала 13,1 млн грн.

Попередній фільм Ахтема Сейтаблаєва «Кіборги» зібрав за перший вікенд прокату 8 млн грн. На час виходу фільму ця сума була рекордною.

«Захар Беркут» є екранізацією твору І.Франка. Зйомки відбувалися в Карпатах, на озері Синевир, та під Києвом. Спеціально для «Захара Беркута» були збудовані декорації величезної гірської ущелини, селища Тухля та маєтку Тугара Вовка.

У головній ролі – голлівудський актор Роберт Патрік («Термінатор 2: Судний день»).

Спеціально для історичного екшену було створено понад 600 оригінальних костюмів, що склало більше ніж 3 000 одиниць одягу, сотні екземплярів зброї, аксесуарів, прикрас, посуду. Над проектом працювали до 40 майстрів, які досліджували історичний одяг та створювали костюми, їм допомагали ремісники з цілої України.

Джерело – Zaxid.net

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top