Закінчилося пальне: названа причина падіння літака біля Львова (ФОТО)

Вранці 4 жовтня літак АН-12 здійснив аварійну посадку у передмісті Львова – селі Сокільники, не долетівши 1,5 км до посадкової смуги.

На борту літака перебували восьмеро людей, з них 7 членів екіпажу та одна особа, що супроводжувала вантаж. Відомо, що загинули п’ятеро членів екіпажу, трьох вдалося врятувати.

За даними ДСНС Львівщини, літак АН-12 під час посадки на злітно-посадкову смугу львівського аеропорту зі сторони села Жирівка зник з радарів. Пізніше один із членів екіпажу літака повідомив, що вони аварійно приземлилися орієнтовно біля посадкової смуги. Зараз проводяться роботи з вивільнення людей.

«О 07:10 надійшло повідомлення, що при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту «Львів» зник з радару транспортний літак Ан-12. О 07:29 один член екіпажу вийшов на зв’язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку. О 07:46 літак Ан-12 знайдено на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги», – оперативно повідомила прес-служба рятувальників.

Екіпаж зробив запит на посадку на аеродромі Львів, однак о 6:48 літак зник з екранів радарів і був втрачений радіозв’язок з екіпажем.

Основна причина аварії – у літака закінчилося пальне.

«Кабіна повністю є зрізана, все порозкидувано. Вантаж, який був у літаку, затиснув людей, які там були. Багато фрагментів тіл розкидано є біля самого літака. Фактично, важко зрозуміти, чому це сталося, тому що він не мав сідати у Львові. Він не мав дозаправлятись у Львові. Він попросив екстрену можливість дозаправитися і просто не дотягнув до злітно-посадкової смуги кілька кілометрів. Тут поблизу житлові будинки, тож якби він впав туди — була би катастрофа», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Фото Ігоря Мартиніва для ZAXID.NET

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top