Трускавець готується до 8-го міжнародного кінофестивалю “Корона Карпат”

Цьогоріч він пройде з 7-го по 10 листопада.

Як і торік, організатори вже вдруге “зелене” світло дали лише українським фільмам.

Фільмом-відкриття  буде картина  “Мої думки тихі”, яка була нагороджена спеціальним призом міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

У програмі зокрема: “Тринадцятий автобус”, режисер Олександр Безручко;  “Позивний Бандерас”, режисер Заза Буадзе; “11 дітей з Моршина”, режисер Аркадій Непиталюк.

У програмі короткого метра і “дипломних робіт” зокрема такі фільми: “Анна”, режисер Олесь Санін; “Урок”, режисер Михайло Іллєнко; “Переполох у Трускавці”, режисер Олег Бачинський;

У рамках кінофестивалю буде представлено книгу “Месник з курорту Трускавець”  сценаристами Борисом Савченком та Тарасом Метиком.

В рамках програми “Покази фільмів місцевих кінематографістів” прем’єра фільму “Дрогобицька голгофа” (режисер-постановник Олександр Король).

На кінофестивалі буде показано документальний фільм про одного із найвидатніших художників ХХ століття Казимира Малевича – “Малевич. Український квадрат” (режисер Дмитро Джулай).

Серед цікавих заходів 8-го Трускавецького Міжнародного кінофестивалю “Корона Карпат” – позаконкурсні програми, концерти та творчі зустрічі з провідними акторами України, а також творча зустріч у спеціалізованій школі для дітей з порушенням опорно-рухового апарату у місті Борислав.

На фестивалі традиційно буде  встановлено Бронзову плиту фільму-переможцю попереднього кінофестивалю.

Кінофестиваль відбудеться за підтримки програми уряду та Міністерства культури України “Малі міста — великі враження”, Державного агентства України з питань кіно, департаменту культури Львівської облдержадміністрації та Трускавецької міської ради.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top