Чорнобиль серед найстрашніших туристичних напрямків світу

Видання Forbes склало список найбільш похмурих місць, куди їдуть так звані «темні» туристи з усього світу. Чорнобиль може стати туристичним хітом року.

Так званий «темний» туризм означає поїздки в місця, які історично асоціюються зі смертями й трагедіями. Втім, не зважаючи на те, чому люди відвідують такі місця, «темний» туризм зараз на підйомі.

Власне, місто-привид в Україні Прип’ять от-от стане туристичним хітом 2019 року. Вчені оцінюють, що мине близько 20 тисяч років, перш ніж зона відчуження знову стане придатною для життя.

«Але це не означає, що не можна на все подивитися на власні очі в рамках ретельно спланованого і проведеного туру по місту й околицях, намагаючись зрозуміти наслідки. Головна порада: якщо ви не бачили серіал до мандрівки, можливо краще зачекати», – пише Forbes.

Видання також радить ретельно вивчити й дотримуватися правил поведінки в Чорнобилі. Тому що вони розроблені для того, щоб мандрівники зоною не отруїлися радіацією. А взагалі в Чорнобильську зону можна їздити цілий рік.

Окрім місця ядерної катастрофи в Україні Forbes включив у список головних напрямків для «темного» туризму Меморіал 11 вересня в Нью-Йорку. Також сюди був занесений колишній нацистський концтабір «Аушвіц-Біркенау» у Польщі, жертва ядерного бомбардування місто Хіросіма в Японії, руїни міста Помпеї, і поле смерті Чоенг-Ек в Камбоджі.

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top