Велозмагання Хtreme Dro Ride вже втретє у Дрогобичі (ФОТО)

Вже втретє у Дрогобичі відбулись крос-кантрійні велосипедні змагання “Xtreme Dro Ride”. 22 вересня, лісовому масиві в кінці вулиці Зарічної, понад 70 велосипедистів зібралися аби позмагатися на осінніх лісових трасах.

Змагання відбувалося поміж п’яти категорій учасників: діти (8-12 років за присутності батьків); юніори (13-16 років); любителі (16-99 років); еліта (16-99 років); леді 16-99 років.

Олександр Кошелєв, організатор змагань, засновник X-Treme розповів ВАРТО про змагання.

 

Чи задоволені кількістю учасників?

Цього року у змаганнях взяло участь 74 велосипедиста і це без участі дітей з дрогобицької велошколи. Вони на цей час роз’їхались по інших змаганнях, тому не змогли бути присутніми. Думали, що буде більше учасників. Кількість спортсменів росте і ми від цього надзвичайно радіємо. Єдине, на жаль, цього року категорія “Леді” була найменшою.

 

На скільки складною є траса?

Ми спираємось  на стандарт XCO крос – кантрі перегон. Тобто змагання відбувається по колу. В залежності від категорії учасників, кількість кіл, їх довжини та технічної складності кола змінюється.

 

Як виникла така ідея проводити змагання у Дрогобичі?

Вся моя сім’я вже давно захоплюється велосипедами. Ми були на багатьох велосипедних змаганнях в Україні. Також пощастило побувати на змаганнях в Німеччині. Подивились наскільки це класно і круто. Сподобалось таке дійство. Захопились цією атмосферою, драйвом і вже втретє організовуємо змагання в Дрогобичі.

 

Чи потребують змагання попереднього досвіду? Наскільки вони безпечні для аматорів?

Змагання потребують бажання, гірського велосипеда та шолому. Якщо ви любите кататись та подорожувати на велосипеді, то ви, звісно, можете взяти участь. Просто обираєте категорію учасників, яка відповідає вашій фізичній підготовці і вперед. Ці змагання значно безпечніші за інші види, такі як DownHill, FreeRide чи BMX. Вже пройшло три змагання і без жодних травм.

 

У вас були дуже оригінальні кубки для переможців.

Так, моя дружина Наталя Кошелєва вже давно не тільки катається на велосипеді, а й робить прикраси з відпрацьованих велозапчастин. Нам потрібна була порада ювеліра і ми познайомились з велолюбителем Остапом Поповичем. Він нам допоміг з кубками. Шукали різні ідеї і результатом спільної роботи стали такі кубки.

Що найскладніше в організації таких змагань?

Найскладніше – це дотримання таймінгу. Якщо таймінгу не дотримуватись, то чекання змушує спортсменів хвилюватись.  Нам вдалось не виходити за часові рамки, що дуже тішить. Також розмітка траси. Роботу над розміткою ми почали за тиждень і останні маркування робили в десятій годині вечора перед змаганням і в сьомій ранку в день змагань. Грибники постійно зривали стрічки і нам доводилось заново маркувати маршрут.

Як знаходите траси для змагань?

Траса постійно одна і та сама. Можливо, на самій трасі наступного року додамо ще якісь елементи. Бо якщо попередні роки коло довжиною 3,2 км найшвидше проходили за 9 хв, то цього року вже за 8 хв 10 сек. Досить висока швидкість проходження кола. Знайти цю трасу досить просто. Є промарковані жовтою фарбою дерева. Наш GPS трек є в доступі у різних навігаційних програмах під назвою Xtreme Dro Ride.

Плануєте такі змагання наступного року?

Так, плануємо. Закликаємо спонсорів долучатися. Ми раді співпраці, щоб рівень змагань лише зростав.

***

Розмовляла Олена Юркевич

Фото – Олега Литвина

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top