В’ятровича звільнено з посади голови Інституту національної пам’яті

Володимира В’ятровича звільнено з посади голови Українського інституту національної пам’яті рішенням Кабміну. 

“Я завершив каденцію на посаді Голови Українського інституту національної пам’яті”, – зазначив він у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook.

Незадовго до появи цього відеозвернення депутат від “Слуги народу” Максим Бужанський повідомив у Facebook, що В’ятровича звільнено.

Володимир В’ятрович обіймав посаду очільника УІНП з березня 2014 року.

“Робота стала щоденним продовженням Майдану задля втілення його цінностей. Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув”, – наголошує пан В’ятрович у відеозверненні.

Він також перелічив свої досягнення: звільнення країни від тоталітарної символики, відкриття архівів КДБ, визнання борцями за незалежність учасників ОУН-УПА, початок реабілітації жертв репресій, популяризація української історії.

“Робота Інституту має тривати. Мають втілитися започатковані інституційні проекти: створення Музею Революції гідності та Архіву національної пам’яті”, – закликав В’ятрович.

Він також повідомив, що очільник уряду Олексій Гончарук запевнив його, що УІНП “збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам’яті, будуть продовжені формат та напрямки роботи”.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top