Для забезпечення квартирами потерпілих в обвалі будинку в Дрогобичі потрібно 45 млн грн (ВІДЕО)

 

У Дрогобичі відбувся брифінг на якому представники місцевої влади розповіли про ситуацію довкола надання потерпілим внаслідок обвалу будинку на вул. Грушевського, 101/1, матеріальних допомог, відшкодувань для оренди житла, надання соціальної та медичної допомог.

Основні тези із брифінгу:

  • Для забезпечення квартирами потерпілих в обвалі будинку в Дрогобичі потрібно 45 млн грн.
  • Досі доступ до усіх під’їздів будинку обмежено, відтак мешканці досі не можуть забрати свої речі, які там знаходяться. Доступ, можливо, буде відновлено, коли будуть проведені роботи по укріпленню споруди. Коли це буде зроблено і хто це робитиме — поки невідомо.
  • Від двох до п’яти тисяч гривень буде виділено для оренди 64 квартир мешканцям постраждалого будинку. Суму нараховуватимуть, враховуючи розмір мінімального прожиткового мінімуму та кількості осіб, зареєстрованих у квартирі.
  • Міською радою постраждалими визначено 129 людей. Їх усіх поділено на чотири категорії: загиблі, ті, особи, які отримали поранення, які були зареєстровані та проживали у будинку, четверта — особи, які втратили майно.
  • Програма, відповідно до якої постраждалі отримуватимуть кошти на оренду помешкань, триватиме три місяці, оскільки чинники переконані, що за три місяці вдасться усіх постраждалих забезпечити помешканнями.

“Програма діє три місяці…Ми сподіваємося, що за три місяці ми розв’язувати цю проблему. Що до трьох місяців, то уряд чітко виставить критерії: або надають компенсацію на житло, або купувати житло. Якщо до трьох місяців проблема не буде вирішена, ми продовжуємо дію програми”, – прокоментував керівник Управління праці та соціального захисту населення ДМР Іван Терлецький.

Микола Летнянчин, керівник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, розповів про суму, яку необхідно залучити для того аби забезпечити житлом усіх постраждалих:

“Ми зробили список власників житла, який відпрацьований і подали в обласний департамент цивільного захисту, який готує документи в кабінет міністрів, який дасть доручення чотирьом міністерства і ці прореагують аби кошти були виділені. В середньому 45 мільйонів гривень будуть скеровані щоби кожному компенсувати квадратні метри втраченої площі”.

Також Летнянчин повідомив, що в середньому за підрахунками ціна одного квадратного метра на вторинному ринку складе 16 тисяч гривень. Кожне з постраждалих буде сам вирішувати яку квартиру кувати.

Переглянути пряму трансляцію з брифінгу можна за посиланням:

Брифін в ДМР щодо розміру надання потерпілим внаслідок обвалу будинку на вул. Грушевського, 101/1, матеріальних допомог, відшкодувань для оренди житла, надання соціальної та медичної допомог.

Geplaatst door Варто – Галицькі Новини op Dinsdag 17 september 2019

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Олег Дьорка

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top