«Забирають гроші у місцевих громад». Ганущин заявив про зупинку фінансування регіонів

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив у Facebook, що з місцевих бюджетів регіону в незаконний спосіб намагаються забрати 274 млн грн.

«Уряд таки забирає гроші у місцевих громад! Загалом в межах Україні органам Державної казначейської служби пішла письмова вказівка призупинити проведення видатків та не вводити платіжні доручення до картотеки неоплачених платіжних документів», – написав Ганущин.

На Львівщині призупинили фінансування для 140 соціальних проектів. Грошей із ДФРР не отримають ані в лікарнях, ані у школах чи садках, де запланували роботи

Маркіян Мальський, голова Львівської облдержадміністрації, пояснив, що однією з причин призупинення фінансування є боротьба із корупцією.

“Є багато прикладів де окремі ОТГ отримують по 30-40 мільйонів, а інші нуль. Я вірю, що для цього були вжиті заходи щоб не було якихось дисбалансів і було чітке розуміння, що держава фінансує а що ні”.

На місцях побоюються, що таке рішення міністерства фінансів паралізує їхню роботу. Очільник Львівщини Маркіян Мальський запевняє, що боргів не буде. За його інформацією, вже наступного тижня гроші будуть.

 

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top