Експерти озвучили причини обвалу будинку у Дрогобичі

У Львівській обл.держ.адміністрації відбувся брифінг щодо обвалу будинку за участю експертів.

Експерт з інструментального обстеження доктор технічних наук, професор НУ «Львівська політехніка» Богдан Демчина розповів, що однією із причин – є втрата стійкості несучої стіни, яка дала тріщину. Такі висновки вдалось зробити, відвідавши підвал будівлі. Однак, у ньому небезпечно знаходитися, тому він зазначає, що категорично необхідно обмежити доступ людей.

«Це руйнування є специфічне, адже воно – раптове. У ході проведення експертиз ми з’ясували, що цегла, якою збудували несучу стіну – не відповідає нормам. На сьогоднішні, ми склали математичну модель, ЗD модель будівлі, і чекаємо на висновки геологів експертизу для того, щоб провести подальші розрахунки».

 

Фахівець ДП «Західний експертно-технічний центр держпраці» Роман Колдра зазначив:

«Руйнування відбулось у наслідок того, що середня стіна несуча, на яку опираються дві інші була у непридатному для експлуатації стані. Після проведення більш детальних експертиз визначили, що вона – аварійна. Сам процес, поштовх, з якого це почалось, потребує більш детального обстеження, для повного встановлення причини потрібно здійснити гідрологічні дослідження».

Після отримання узагальненого висновку експертів про причини обвалу, який очікують упродовж трьох тижнів, Львівська ОДА скерує відповідне подання до Кабінету міністрів України щодо необхідної суми для допомоги мешканцям, які зазнали втрат під час обвалу будинку.

 

Інформує пресслужба ЛОДА.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top