В Україні здорожчають молочні продукти

Від початку року за українське молоко, сир та сметану ми вже платимо на 16% більше, ніж минулоріч. І цінники будуть зростати, – кажуть експерти. Бо українського молока стає все менше, фермери масово вирізають та продають поголів’я.

Цьогоріч від фермерів на переробку надійшло майже на 200 тис. тонн менше молока, ніж торік. Плюс з настанням холодів його ще поменшає.

Зараз тваринництво – єдина галузь сільського господарства, яка вмирає. Банкрутіють дрібні та середні фермерські господарства. Мовляв, через те, що не отримують жодної підтримки від держави.

Нашим виробниками доводиться ще й конкурувати з імпортом. Українці вже купують польський сир, йогурти та вершкове масло. Натомість за 7 місяців в Україні поголів’я корів зменшилося майже на 12 тисяч. Це найбільше скорочення за останні 10 років. Страху фермерам додає і новина про впровадження ринку землі. Селяни бояться: якщо документ запрацює, то українські землі почнуть скуповувати іноземці та великі холдинги. А конкурувати з ними наші молочники не зможуть.

Джерело – Уніан

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top