Східницю хочуть зробити містом обласного значення

Відповідний проект рішення розглядатиметься на сесії Львівської обласної ради. Попередньо з таким зверненням звернувся до обласних обранців Східницький селищний голова.

Варто додати, що до категорії міст обласного значення можуть відноситись міста, які є економічними і культурними центрами, мають розвинуту промисловість, комунальне господарство, значний державний житловий фонд, з кількістю населення понад 50 тисяч чоловік, якщо для дальшого економічного і соціального розвитку цих міст доцільно встановити безпосереднє керівництво ними з боку обласних організацій.

Також в окремих випадках до цієї категорії можна віднести міста з кількістю населення менш як 50 тисяч чоловік, якщо вони мають важливе промислове, соціально-культурне та історичне значення та близьку перспективу розвитку й зростання кількості населення.

“Станом на сьогодні, законодавство України у сфері адміністративно-територіального устрою допускає віднесення до категорії міст обласного підпорядкування лише населених пунктів із статусом місто. Відтак першочергово необхідно вирішити питання про надання селищу міського типу Східниця статусу міста, яке не підпорядковується місту Борислав” – йдеться у зауваженні до проекту начальника юридичного відділу Львівської обласної ради Юрія Мельника. Інформують Варіанти.

Додамо, якщо депутати приймуть це рішення, вони мають звернутись до Верховної Ради України з поданням про віднесення Східниці до категорії міст обласного значення та клопотати щодо підтримання цього подання.

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top