В руїнах  будинку у Дрогобичі знайшли тіло третьої жертви катастрофи

 

Число загиблих дрогобичан внаслідок обвалу житлового будинку на вулиці Грушевського зросло до трьох осіб. Опівночі 29 серпня в руїнах будинку рятувальники знайшли тіло загиблого мешканця 1977 р.н., який став третьою жертвою обвалу будинку. 

Інформацію підтвердили у міській раді Дрогобича.

Пошуково-рятувальні роботи тривають.

Нагадаємо, що у зв`язку з трагедією, яка сталася у Дрогобичі в ніч з 27 на 28 серпня 2019 року і внаслідок якої загинули мешканці міста, 29 та 30 серпня у місті оголошено Днями жалоби.

Всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 470 осіб та 75 одиниць техніки, з них від ДСНС 189 осіб, 3 кінологічних розрахунки та 29 одиниць техніки, у тому числі пошуково-рятувальний загін Мобільного рятувального центру швидкого реагування із спеціальним обладнанням.

Пошуково-рятувальні роботи проводяться безперервно і будуть здійснюватися до остаточного виявлення зниклих осіб.

По факту зруйнування будинку на вулиці Грушевського зареєстровано два кримінальних провадження і дві особи вже затримано: головного інженера КП “Управитель ЖЕО” та начальника дільниці комунального підприємства, яке відповідає за ремонтні роботи.

Дрогобицькою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом зловживання своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки,службовими особами Дрогобицької міської ради та комунального підприємства при утриманні житлового будинку(ч.2 ст.364 КК України).

Інше провадження зареєстрували поліцейські за ч.3 ст.270-1 КК України (умисне знищення або пошкодження об’єктів житлово-комунального господарства, що спричинило тяжкі наслідки у виді знищення та пошкодження майна громадян та завдання шкоди їхньому здоров’ю і спричинення смерті) та розпочали досудове розслідування.

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top