У Стебнику разом із Днем міста відшумів «Забівка-Фест»

Акція мала на меті привернути увагу до проблем єдиної в мікрорайоні школи №18, яка, за словами організаторів фесту, зазнає утисків від влади міста-донора – Дрогобича, а також до проблеми статусу Стебника, яких не бажає залишатись сателітом Дрогобича.

Підчас урочистого відкриття голова міста Петро Старосольський  висловив свою солідарність з ініціативною групою «Забівка 18», а також розповів про можливі варіанти розв’язання адміністративної дилеми. Вихід вбачається у створені окремої територіальної громади з центром у Стебнику.

Представник ініціативної групи Михайло Кішко зазначив, що команда налаштована на серйозну боротьбу як за школу, так і за мікрорайон і місто загалом.

Як зазначив парох Церкви Різдва Пресвятої Богородиці отець Михайло Бучинський, йому приємно констатувати, що саме у цьому мікрорайоні міста зароджуються паростки громадянського суспільства.

Під час «Забівка-Фест» пройшов парад байкерів. На шкільному стадіоні відбувся матч між збірними мікрорайону та ветеранами-шахтарями (адже в цей день Стебник також відзначав День міста та День шахтаря).

Після завершення матчу відбувся концерт за участю гуртів «Ван Боб» (м. Самбір), «Навігатор» (м. Львів), Світлани Добрянської, Я-Река.

Загальноосвітня школа I-II ступенів № 18, яка стала об’єктом боротьби, є найновішою серед шкільних споруд у містах Дрогобич та Стебник, і єдиною у Стебнику з плавальним басейном. Усі намагання закрити, перепрофілювати, понизити статус школи на думку ініціативної групи «Забівка 18», є непродуманими і неефективними.

Фото – організаторів

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top