Туристичний потік в українські Карпати зростає

 

Туристичний потік в українські Карпати зростає, основна причина – стабільні ціни на проживання вперше за кілька років. З початку року кількість українських туристів на Закарпаття збільшилася на 10%, а іноземців — на 15−20%, повідомили у Центрі розвитку туризму. Окрім українців, на відпочинок на Закарпаття приїжджають і туристи із сусідніх країн.

Що стосується цін на проживання, то вони цього року не зростали.

“У приватному секторі ціни стартують від 200 грн, а в готелях — від 500 грн з людини на добу”, – розповіли в агентстві “Карпати Travel”. Готельєри вирішили не підвищувати ціни після того, як в минулому році вони не змогли збільшити туристичний потік. Клієнти не готові платити більше.

Також українці почали обирати відпочинок у Карпатах, оскільки в цьому році подорожчали Єгипет і Туреччина. Готелі на курортах Анталії, Мармаріса і Бодрума в цьому році перейшли на розрахунки в євро, що призвело до зростання цін в середньому на 20%. Зараз придбати тижневий тур в готель п’ять зірок на першій лінії дешевше 1 тис. дол на двох практично неможливо. Слідом за Туреччиною ціни стали піднімати і в Єгипті. Тому українські мандрівники знову звернули увагу на курорти всередині країни.

Кількість іноземців збільшується і завдяки розвитку аеропорту Львова. Нагадаємо, що в червні його послугами скористалося 227,4 тис. пасажирів, що на 30,8% більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також туроператори розглядають можливість запуску чартерів в аеропорт Ужгорода.

Джерело Економічна правда

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top