Наслідки негоди на Дрогобиччині: затоплені мікрорайони, парки та цілі вулиці (ФОТО/ВІДЕО)

З ночі 14 серпня на Львівщині продовжуються складні погодні умови – сильний дощ, який вже зараз завдав чималої шкоди Дрогобичу та Трускавцю.

За повідомленнями Дрогобицької міської ради станом на ранок проблемними ділянками у Дрогобичі залишається мікрорайон Є. Коновальця, вулиці Володимира Володимира, Зварицька, Плебанія.

Заїзд на вул. Є. Коновальця перекрито біля супермаркету «Сільпо», також мешканців закликають не заїжджати у мікрорайон у зв’язку із надмірною кількістю води.

У міській раді просять повідомляти про проблему чи потребу у наданні допомоги, пов’язаної зі стихією, мешканців Дрогобича та Стебника на міську гарячу лінію — 410-160.

“Ми проводимо обстеження. Є підняття рівня води на річках. Виїжджали на вулиці Зварицька, Франка, Довбуша. На вулицю Коновальця ще не виїжджали. У Стебнику в лікарні з підвального приміщення зараз відкачують воду”, – Ільців Роман, начальник 5 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Львівській області,  прокоментував для ВАРТО.

Тим часом  цього дрогобичани у соціальних мережах вже почали викладати фото та відео наслідків негоди. 

Наслідки підтовлення на вулиці Зварицькій:

Вулиці Івана Франка:

Ця ж вулиця у фото:

 

Вулиці Солоний Ставок:

Мешканці вулиць, які межують з рікою Серет, повідомляють про те, що вона вийшла з берегів і вже підтопила декілька будинків.

У багатьох будинках підтоплено підвали, зокрема на вулиці Кн. Ольги:

Частково підтоплено вулицю Трускавецьку, чим  ускладнено рух транспорту:

У Стебнику на центральній площі міста утворився “водоспад”:

***

У Трускавці негода завдала шкоди лініям електромереж та житловим будинкам. Складні погодні умови в регіоні призвели до поломок на лініях електромереж, зокрема, в Трускавці. Виявлено підтоплення будинків.

У місті ведуться роботи по ліквідації наслідків негоди. Як повідомляють ремонтні бригади, електропостачання, в деяких районах Трускавця, відновлять до вечора.

У міській раді просять мешканців міста-курорта зберігати спокій, а також бути обережними під час перебування на вулиці, слідкувати за дітьми та літніми людьми.

Традиційно підтопило курортний парк та район вулиці Стебницької, де є проблема із ливневими каналізаціями.

 

***

Через дощі на заході України очікується наводнення річок, – про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

«У зв’язку з дощами очікується підняття рівня води, без негативних наслідків: 14-15 серпня на річках басейнів Сяну, Дністра у Львівській, Iвано-Франкiвській областях на 0,2-1,2 м, на річках Закарпаття – 0,2-1,0 м; 14-16 серпня на річках басейну Західного Бугу у Львівській, Волинській областях на 0,2-0,7 м»,– йдеться у повідомленні.

Також рятувальники попереджають про можливі селеві потоки.

За прогнозами синоптиків дощі до кінця доби 14 серпня мають припинитися.

 

 

ІНФОРМАЦІЯ ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top