25 серпня у Нагуєвичах етнофест в садибі Франка

 

с. Нагуєвичі

Плануючи вихідні на День незалежності, обов’язково потрібно врахувати наступну інформацію:

25 серпня Державний історико-культурний заповідник «НАГУЄВИЧІ» організовує етнофестиваль у садибі Франка.

На території садиби Франків розміститься понад 50 найрізноманітніших локацій: гончарство, ковальство, петриківський розпис, різноманітні майстер-класи, а традицій бойківських обжинок, франкової кухні, театралізовані екскурсії і квести “Мандрівка з Франком”, “Франко-караоке” та багато інших цікавих заходів щоб почуватися «Франково» у день Народження Каменяра.

Концерт просто неба відбудеться на літній сцені.

Концертна програма:

15:00 – Привітання організаторів етнофесту і офіційне відкриття мистецько-культурного простору “ФРАНКОВА ТОРГОВИЦЯ” від селищних громад Дрогобицького району.

15:20 – Пісні і танці “Франкового краю” від відділу культури і туризму ДРДА за участі солістів та оркестру Львівського академічного обласного музично-драматичного театру імені Юрія Дрогобича.

18:00 – Етно-Гурт “ФОЛЬКНЕРИ”.

19:00 – Гурт “ZОРЕПАD DANCE”.

20:00 – Гурт “ROCK-H”.

21:30-23:00 – “DISKOTEKA DUO US PRAEDICTUS» ВІД «ДУЕТУ ІМЕНІ НАС” (Ігор Іванович і Андрій Юркевич).

Керівник історико-культурний заповідник «НАГУЄВИЧІ» Богдан Лазорак у коментарі для ВАРТО розповів про особливість цьогорічного фестивалю:

“Вже третій фестиваль у Нагуєвичах приваблює етно-локації із-за меж Львівщини, зокрема з Тернопільщини, Франківщини, Київщини та Черкащини. Понад 50 етно-локацій в садибі Франка, а сам концерт починає наближати нас до епохи Франкофестів, бо буде багато відомих гуртів: «ФОЛЬКНЕРИ», «ROCK-H», «ZОРЕПАD DANCE», «ДУЕТУ ІМЕНІ НАС». Крім цього на нашій сцені в франковому краї будуть дебютувати львів’яни з гурту “Інсула” і що цікаво: для багатьох саме ця сцена була хорошим стартом на шляху до популярності. Нагадаю, що відомий гурт “Один в каное” саме у Нагуєвичах виконав пісню “Човен” на вірші Франка і був розпочатий їхній успішний шлях. Від малого і до великого — усі українці мусять їхати в Нагуєвичі, бо тут народився національний геній, титан праці та справжній європеєць — Іван Франко. Саме тут він влітку загартовував своїх дітей, допомагав родичам і писав геніальні твори”.

***

Організатори фестивалю в Нагуєвичах — колектив історико-культурного заповідника «НАГУЄВИЧІ», висловлюють подяку за допомогу в організації:

Львівській обласній раді, Львівській ОДА, Дрогобицькій РДА, Дрогобицькій районній раді, Туристично-інформаційному центру Дрогобича, ДДПУ імені Івана Франка, Міжнародному фонду Івана Франка, ДП «Дрогобицький лісгосп», КЗ ЛОР «Нагуєвицька спеціальна ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів», Нагуєвицькій сільській раді, громаді села Нагуєвичі, а також братам Андрію та Василю Дуліб’яникам та директору мережі магазинів «Сяйво» Руслану Стасінчуку.

Олег Дьорка

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top