Війна за збереження вулиці Шевченка триває. Руйнівники будинку на Шевченка, 11 подали в суд!


На вулиці Шевченка, в будинку №11, досі не демонтовані сходи, які встановили нові власники приміщення, яке колись належало громаді міста.
В цьому приміщенні колись знаходилась медична бібліотека.
Власники приміщення затягують час й всіляко намагаються зберегти “вандалізм” вчинений ними з фасадом цього прекрасного та старовинного будинку, який, безперечно, є частиною історії Дрогобича та прикрасою однієї з найстаріших вулиць міста.

Тепер вони звернулися в суд і вимагають визнати протиправним та скасувати рішення ДМР від 30.05.2019 №1765 «Про розгляд електронної петиції «Ні — руйнуванню вулиці Тараса Шевченка у м.Дрогобичі та відміну рішення виконавчого комітету».

Про це стало відомо з реєстру досудових рішень. Посилання на рішення:

http://reyestr.court.gov.ua/Review/83038816?fbclid=IwAR1vurAAuqbR9hwEpD9eAeRx5FDB_3G9dhzdrsfvBrGsqFY2obtIzb-X-us


***
30 травня, сесія міської ради скасувала рішення виконкому, яким надали дозвіл на влаштування окремого входу, а також ухвалила рішення «Про заборону надання дозволу на влаштування окремих входів до будівель, які є в переліку пам’яток архітектури місцевого та державного значення».

Мотивом такого рішення була петиція “Ні — руйнуванню вулиці Тараса Шевченка у Дрогобичі”, яку дрогобичани підтримали в рекордний період — за декілька годин.

З тексту петиції: Рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради №41 від 21.02.2019 року, було надано дозвіл Микитин І.В. на влаштування окремого входу з вулиці Шевченка до належного їй приміщення, яке знаходиться у будинку за адресою: вулиця Тараса Шевченка,11.
Дане рішення було прийнято передчасно, без врахування прав та інтересів інших мешканців міста, без врахування історичної, туристичної та культурних особливостей даної вулиці, технічної можливості для влаштування даного входу та використання тротуару. Також просимо вчинити дії щодо демонтажу сходів, встановлених біля будинку за адресою Шевченка,11″.

Тепер Львівський окружний адміністративний суд у спрощеному позовному провадженні в адміністративній справі буде розглядати цю справу.
Суддя — Лунь Зоряна Іванівна.
***

Олег Дьорка

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top