У Дрогобичі директора комунального підприємства засудили на три роки через завищення цін на пальне

 

За інформацією поліції, директор безпідставно збільшив видатки на закупівлю пального та завдав підприємству збитків на понад 400 тис. грн.

Зокрема, правоохоронці з’ясували, що впродовж січня 2017 року через систему публічних закупівель Prozorrо комунальне підприємство проводило відкриті торги. З фірмою-переможцем уклали договір про поставку пального вартістю понад 15 млн грн.

Згодом 57-річний посадовець уклав з цим же підприємством додаткові угоди, в яких безпідставно завищив ціну за літр пального. Він не обґрунтував та документально не підтвердив коливання ціни на ринку. Через що комунальне підприємство зазнало майнової шкоди на суму в 434 тис. грн.

Чоловіка засуджено до позбавлення волі строком на три роки (з випробувальним терміном два роки) із позбавленням права обіймати посади строком на два роки. Крім того, його оштрафували на 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян – 4 250 грн.

У повідомленні поліції не зазначено про директора якого підприємства йдеться та з якою саме компанією він укладав договори на поставку паливно-мастильних матеріалів.

Наразі у судовому реєстрі ще не оприлюднили вироку суду, в якому винесли обвинувачення порушнику. Однак, як видно з ухвал Дрогобицького міськрайонного суду, йдеться про екс-керівника «Комбінату міського господарства» Дрогобицької міської ради Андрія Яніва. Інформує Zaxid.net

Цей вирок ще не набрав законної сили, оскільки сторони ще мають час, щоб подати апеляцію на таке рішення.

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top