“Доступні ліки” – урядова програма, яка працює

Роман Ілик: Понад 10 мільйонів українців постійно користуються Урядовою програмою «Доступні ліки»

«Доступні ліки» – успішна національна програма для мільйонів українців.  Суть програми у тому, що кожен українець, хворий на найбільш поширені недуги, які є в країні, а це: серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет ІІ типу, має можливість отримати медикаменти безоплатно або з невеликою доплатою.

«Ми маємо більше 10 мільйонів людей, які постійно користуються цією програмою. Це означає, що вони не витрачають кошти з власної кишені, це означає, що держава їм допомагає компенсувати кошти за ліки, які вони постійно приймають. Раніше вони витрачали на це свої власні гроші», – розповів автор та ініціатор програми, Заступник міністра охорони здоров’я та кандидат у народні депутати у 121 окрузі Роман Ілик.

          У програмі закладена здорова філософія – «пацієнт лікується у лікаря. Так сформовані головні правила «Доступних ліків». Для того, щоб ти отримав рецепт тобі треба прийти до лікаря. Отримавши рецепт, а тепер він, до речі, є в електронній формі – ти можеш отримати ліки не тільки там, де живеш, не тільки біля тої практики, де ти був у лікаря, а можеш отримати її в будь-якому куточку України, в будь-якому аптечному закладі, який добровільно бере участь у програмі. Так побудована нині модель  відшкодування. Саме так є в кращих практиках, які діють в країнах ЄС, Східної Європи. І ця модель вже сьогодні реально працює в Україні, – додав Роман Ілик.

Довідка про кандидата:

Роман Ілик народився 1963 року в Бориславі. Його мати походить з Сільця, а батько – з Борислава. Заступник Міністра охорони здоров’я України (2016-2019). Він – наш земляк, який проживає у Дрогобичі та присвятив себе професійній роботі на лікарській ниві і став справжнім державником.

Після навчання у Бориславському медколеджі, Роман Ілик закінчив Івано-Франківський державний медичний університет. Зробив успішну наукову кар’єру: здобув науковий ступінь доктора медичних наук, професор.

У 2012 році, коли Україні загрожував режим Януковича, Романа Ілика було обрано народним депутатом від Дрогобиччини. У ті складні часи він зберіг відданість своєму виборцю і разом із тисячами українців відстояв Українську державу на Майдані Гідності.

#Політична_реклама

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top