У Бориславі почнуть сортувати відходи

26 червня, стали відомими результати конкурсу в межах Програми підтримки співробітництва територіальних громад на 2019 рік. Серед переможців – проект «Впровадження системи роздільного збору твердих побутових відходів в м.Борислав, смт. Східниця, с. Попелі та с. Ясениця-Сільна», який також було визнано найкращим. Бюджет: 1,5 млн грн.

У березні представники вищеназваних населених пунктів взяли участь в семінарі на тему: «Партнерство громад: нові можливості для місцевого розвитку», на якому спільно розробили перший варіант проекту. Ідея отримала підтримку і далі повноцінною та детальною розробкою проекту зайнявся відділ розвитку міста Борислава.

Отож, відповідно до проекту передбачено закупівлю 253 контейнерів для роздільного сортування ТПВ (пластик, папір, скло), які будуть розподілені між учасниками пропорційно. Відтак втілення проекту здійснюватиметься на умовах співфінансування, де частка обласного бюджету становить – 731 423 грн., Борислава 531 944 грн., Східниці – 112 749 грн., Попелів – 52 038 грн., Ясениці-Сільної – 34 692 грн., та спонсорських внесків – 29 854 грн.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top