У Дрогобичі зупинки облаштують “розумними” гаджетами

 

В межах реалізації проекту “Розумні перевезення міста” у Дрогобичі планують облаштувати зупинки громадського транспорту інформаційними табло, які матимуть широкий функціонал.

На спеціальному пристрої буде розміщено інформтабло з актуальною інформацією про рух транспорту, вестиметься відеофіксація зупинки автобусів, можна буде підзарядити телефон, викликати диспетчера, а також – приєднатися до Інтернету.

Керівник відділу ІТ ДМР Станіслав Гайдер розповів, що такі “розумні” гаджети будуть встановлені на всіх найпопулярніших міських зупинках.

Перша така, фактично, “розумна” зупинка буде, встановлена біля колишнього кінотеатру “Прометей”, на вулиці Лесі Українки. Роботи планують закінчити до кінця червня.

Наступний етап впровадження проекту “Розумні перевезення міста” містить у собі запровадження реєстру пільговиків та видачі картки для проїзду, а також безконтактну оплату в транспорті.

“Перші табло та робота з облаштування системи безконтактної оплати проїзду, завдяки конструктивній співпраці з партнерами, платникам податку міста Дрогобича та Стебника не коштуватиме жодної гривні”, — наголосив Станіслав Гайдер.

Цей проект реалізується через грантову програму.

Нагадаємо, що першим етапом реалізації програми було встановлення gps-трекерів на всі маршрутні транспортні засоби міста, збір аналітики роботи перевезень та розробка мобільного додатку.

***

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top