Російського актора зі «Сватів» виключили з «чорного списку» Міністерства культури

Міністерство культури виключило російського актора Федора Добронравова з переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України і послались на рішення Окружного адміністративного суду Києва.

Про це сказала керівниця прес-служби Міністерства культури Юлія Даценко, передає «Укрінформ».

«Конкретно щодо російського актора Федора Добронравова Міністерство культури отримало рішення суду, яке набуло чинності, і з огляду на це рішення, керуючись виключно законом, скасувало свій попередній наказ щодо включення його прізвища до списку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України», — сказала вона.

Наразі в «чорному списку» Мінкульту числяться 147 закордонних діячів культури.

Нагадаємо, 13 червня комісія Держкіно проголосувала за заборонудругого сезону серіалу «Свати» виробництва ТОВ «Кіноквартал». 1+1 media оскаржуватиме рішення в суді.

27 березня Окружний адмінсуд Києва скасував заборону на показтелесеріалу «Свати» і дозволив в’їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову.

Раніше, 22 листопада 2017 року Служба безпеки України заборонила в’їзд Добронравову, після чого шоумен, сценарист і продюсер серіалу «Свати», а нині президент України Володимир Зеленський звернувся до СБУ через заборону.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top