“Входу не буде”… Сесія скасувала рішення виконкому/Дрогобич


Сесія Дрогобицької міської ради скасувала рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради від 21.02.2019 №41 «Про надання дозволу на влаштування окремого входу».

20 травня на вулиці Тараса Шевченка, 11 власником приміщення було облаштовано вхід з вулиці та сходи. Такі дії викликали обурення у громади.

Рраніше у цьому приміщені була бібліотека, потім її виселили, а приміщення здали в оренду. За деякий час це приміщення міська рада продала і вже нові власники вирішили дещо “модернізувати” приміщення.

У відділі державного архітектурно-будівельного контролю одразу ж прокоментували, що “на момент проведення будівельних робіт жодного повідомлення, відповідно до процедури, на їх адресу з боку власника приміщення не надходило”.

Крім скасування рішення виконкому «Про надання дозволу на влаштування окремого входу», сесія ДМР також ухвалила рішення «Про заборону надання дозволу на влаштування окремих входів до будівель та споруд, які є в переліку пам’яток архітектури місцевого та державного значення». Обов’язки щодо виконання цього рішення покладено на відділ містобудування та архітектури і відділ Державного архітектурно-будівельного контролю, — йдеться у тексті рішення сесії ДМР.

Відповідне рішення сесія Дрогобицької міської ради ухвалила на підставі розгляду електронних петицій від громади міста.

Нагадаємо вас, що петиції  “Ні” – руйнуванню вулиці Тараса Шевченка у Дрогобичі. Про відміну рішення виконавчого комітету ДМР та “Про заборону надання дозволу на влаштування окремих входів до будівель та споруд” дрогобичани підтримали буквально за декілька годин.

Тепер справа за тим, щоб рішення були виконані.  Також слушно було б зобов’язати власників приміщення повернути фасуду первісний вигляд і, мабуть, перевірити чи правомірно проходила приватизація цієї нерухомості. 

Але і це – перемога, невелика, але потрібна та важлива для громади.

Саме в таких історіях і формується якісне ядро людей, яке може відстоювати інтереси громади та міста. 

***

21 травня, у Дрогобичі на вулиці Шевченка відбулося віче, яке було проведено в знак протесту проти руйнування фасаду. 

Відео за посиланням:

Олег Дьорка

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top