Нова ціна газу, курс долара і тривалі вихідні. Що зміниться в Україні з 1 червня 2019.

З початком літа на українців чекають нові тарифи, здорожчання пального на АЗС і незначне ослаблення гривні.

ТАРИФИ.

З 1 червня ціна газу для населення зросте до 5% порівняно з травневою. Кінцева ціна газу для населення визначається, як середня для промисловості за попередній місяць, а у травні газ для промисловості дорожчав.

ЩО У МАГАЗИНАХ?

У червні знизяться ціни на овочі. Здешевлення експерти пояснюють першим урожаєм. Особливо це стосується цибулі, цінники на яку останнім часом б’ють усі рекорди.

ЩО З ДОЛАРОМ?

У червні курс долара повільно ростиме. За прогнозами експертів, здешевлення української гривні може бути зумовлено сезонністю, тиском негативної інформації чи, наприклад, виходом іноземців з українського ринку.

ЩО НА ЗАПРАВКАХ?

У червні газ та дизель суттєво подорожчають. У середньому зростання цін на дизельне пальне експерти прогнозують на рівні 1-1,5 грн/л. Автогаз здорожчає у середньому на 2 грн/л. Помітного підвищення цін на бензин у червні побоюватися не варто.

ОСВІТА

3 червня 2019 року буде офіційно оприлюднено фінальний текст нової редакції Українського правопису. Коли у школах почнуть викладати за новим правописом, у Міністерстві освіти поки не визначили.

БАНКИ

З червня змінюються правила зняття готівки у банках. Банки можуть вимагати підтверджувальні документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки: закупівельний акт, договір поставки чи інші звітні документи.

ВИХІДНІ

У червні українців знову очікують довгі вихідні. Спочатку три вихідні дні буде з 15 до 17 червня з нагоди Трійці, яка цього року припадає на 16 червня. Друга трійка вихідних буде з 28 до 30 червня з нагоди Дня Конституції.

 

Cтежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top