Сесія ДМР закликала Прем`єр-міністра та Міністра освіти і науки зберегти Дрогобицький педагогічний ліцей

Дрогобицький педагогічний ліцей ДМР при Дрогобицькому державного педагогічному університеті імені Івана Франка є закладом, який займає перші позиції у навчанні і вихованні підростаючого покоління не лише у Львівській області, а й в Україні, має вагомі наукові здобутки, генерує кращі педагогічні ідеї, плідно співпрацює з навчальними закладами Європи.

Саме так у своєму зверненні до Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та ректора Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Надії Скотної депутати Дрогобицької міської ради на чолі з міським головою Тарасом Кучмою характеризують діяльність Дрогобицького педагогічного ліцею.

Однак, станом на сьогодні функціонування ліцею під загрозою через необхідність вивільнення приміщення, у якому зараз знаходиться ліцей ще з 1995 років.

Як йдеться у зверненні: «Відповідно до листа ректора Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка від 15.04.2019 № 507 відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради було вказано на необхідність звільнення приміщення, у якому розміщується ліцей, оскільки перебування комунального закладу у приміщенні державної форми власності суперечить чинному законодавству України.
Крім того, листом від 24.05.2019 № 631 університет повідомив про вихід з числа засновників ліцею».

Відтак депутати Дрогобицької міської ради у четвер, 30 травня, під час сесійного засідання прийняли рішення надіслати звернення Прем`єр-міністра та Міністра освіти і науки України, а також ректора Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка з проханням передати будівлю за адресою: м. Дрогобич, вул. І. Франка, 36, де зараз знаходиться ліцей, на баланс Дрогобицької міської ради.

Повний текст звернення

Згідно з рішенням Львівського облвиконкому № 240 від 28.08.1989 року було відкрито Обласний спеціалізований фізико-математичний клас для педагогічно обдарованих дітей сільських шкіл на базі Дрогобицького державного педагогічного інституту і СШ №16 м. Дрогобича.

У вересні 1990 року згідно з наказом управління народної освіти Львівського облвиконкому №735 від 28.08.1990 року на базі Дрогобицької санаторної школи-інтернату і Дрогобицького педінституту було відкрито два обласні класи (гуманітарний та фізико-математичний)‚ 23.07.1992 року рішенням виконкому міської ради народних депутатів Дрогобича №221 обласні спеціалізовані класи були реорганізовані в Обласну профільну спеціалізовану школу при Дрогобицькому державному педагогічному інституті ім. І. Франка (рішення додається). Навчання здійснювалося в корпусі ліцею за адресою м. Дрогобич, вул. Лесі Українки, 46.

19.11.1992 р. рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради № 351 споруди по вул. Лесі Українки, 46 на період функціонування обласної профільної школи передано на баланс Дрогобицького педінституту для проведення капітального ремонту будинку. Згідно з рішенням, у випадку ліквідації школи повернути будинок на баланс міськвно (рішення додається).

На сьогодні у приміщенні по вул. Лесі Українки, 46 знаходяться факультети Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

23.12.1994 року наказом № 357 Міністерства освіти України створено навчальний комплекс «Педінститут – школа» у складі Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та обласної профільної спеціалізованої школи при Дрогобицькому педінституті (наказ додається).

У зв’язку з капітальним ремонтом будинку за адресою по вул. Лесі Українки, 46 ліцей було переведено у корпус № 5 університету за адресою м. Дрогобич, вул. Івана Франка, 36.

У 1996 році обласна профільна спеціалізована школа при Дрогобицькому педінституті реорганізована у Дрогобицький педагогічний ліцей.

11 травня 2017 року рішенням №738 XXI сесії сьомого скликання Дрогобицької міської ради Дрогобицький педагогічний ліцей з 1 липня 2017 року перейменовано на Дрогобицький ліцей Дрогобицької міської ради Львівської області при Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка.

На даний час ліцей навчається у корпусі № 5 Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І.Франка за адресою: м. Дрогобич, вул. І. Франка, 36.

Однак, відповідно до листа ректора Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка від 15.04.2019 № 507 відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради було вказано на необхідність звільнення приміщення, у якому розміщується ліцей, оскільки перебування комунального закладу у приміщенні державної форми власності суперечить чинному законодавству України.

Крім того, листом від 24.05.2019 № 631 університет повідомив про вихід з числа засновників ліцею.

Враховуючи, що ліцей є закладом, який займає перші позиції по навчанню і вихованню підростаючого покоління не лише у Львівській області, а і в Україні, має вагомі наукові здобутки, генерує кращі педагогічні ідеї, плідно співпрацює з навчальними закладами Європи просимо передати будівлю за адресою: м. Дрогобич, вул. І. Франка, 36 на баланс Дрогобицької міської ради.

Прес-служба ДМР

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top