Архітектурне варварство. Дрогобичани проти руйнування старих кам’яниць. Підтримайте петиції!

 

На сайті міської ради Дрогобича зареєстровано дві петиції, які були навіяні архітектурним варварством, яке вчинено на вулиці Тараса Шевченка з фасадом будинку №11.

В цьому будинку влаштовано вхід з вулиці та вмонтовано сходи, які значно звузили тротуар та зіпсували вигляд столітньої кам’яниці на одній з найстаріших вулиць міста.

Юридичною підставою такого вчинку є рішення виконавчого комітету ДМР.
Перша петиція має назву:

“Ні” – руйнуванню вулиці Тараса Шевченка у Дрогобичі. Про відміну рішення виконавчого комітету ДМР.

Підтримати петицію можна за посиланням: https://e-dem.in.ua/drohobych/Petition/View/54

Петиція вимагає скасувати рішення виконкому, оскільки дозвіл було надано передчасно, “без врахування прав та інтересів інших мешканців міста, без врахування історичної, туристичної та культурних особливостей даної вулиці, технічної можливості для влаштування даного входу та використання тротуару”.

“Враховуючи, що вказане рішення виконкому призводить до порушення будівельних норм (ширина пішохідної зони середнього міста загальноміського значення – 2,25м), істотну зміну зовнішнього вигляду вулиці Шевченка  та має великий негативний резонанс у громаді міста, просимо скасувати Рішення виконавчого комітету Дрогобицької міської ради №41 від 21.02.2019, прийнявши відповідне рішення сесією депутатів Дрогобицької місько ради”, – йдеться у петиції.

Друга петиція.

“Про заборону надання дозволу на влаштування окремих входів до будівель та споруд”

Підтримати петицію можна перейшовши за посиланням: https://e-dem.in.ua/drohobych/Petition/View/52

З тексту петиції:

Просимо заборонити надання дозволу на влаштування окремих входів до будівель та споруд які є в переліку пам’яток архітектури місцевого та державного значення та у разі якщо таке влаштування передбачає розміщення сходів та інших конструктивних елементів на тротуарі, після чого ширина тротуару становитиме менше 2м.

 

Історія  приміщення, де влаштовано вхід така:
раніше тут була бібліотека, потім її виселили, а приміщення здали в оренду. За деякий час це приміщення міська рада продала і вже нові власники вирішили вчинити ось це варварство, мотивуючи, мабуть, “економічною” доцільність.

Власна інформація.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top