Всеукраїнський волонтерський табір“Будуємо Україну Разом” стартував у Дрогобичі

Прес-реліз

Будуємо Україну Разом (БУР) – це волонтерський табір, який через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України. Діяльність проекту почалася з м. Краматорськ, де в 2014 учасники БУРу відновили 25 квартир, що були зруйновані від обстрілів. З того часу вже проведено 42 табори, в яких взяло участь 2072 волонтери. Разом з ними БУР допоміг відремонтувати домівки 170-м сім’ям та створив 12 молодіжних платформ по всій Україні.
 
Основним напрямком роботи на волонтерському таборі є допомога соціально незахищеним сім’ям з облаштування їхніх помешкань.
У Дрогобичі БУР буде допомагати у створенні Молодіжного простору, за адресою вул. Осмомисла, 10, та малювати мурал. З
А ще волонтери допоможуть з ремонтом двом сім’ям у скруті:
 
– мамі Руслані з її дев’ятирічним  синочком Богодаром, який є повністю паралізований через ДЦП. Після народження хлопчика жінку покинув чоловік, один за одним померли батьки та бабуся. Жінка залишилась з сином одна. Вона не падає духом. Попри власні проблеми зі здоров’ям вона робить все можливе, щоб утримувати дім в порядку. А ще вона захоплюється висадкою квітів;
 
– багатодітній сім’ї, в якій тато Андрій виховує шестеро діточок Богданчика (3 р.), Надійку (6 р.), Славу (8 р.), Ірину (9 р.), Олежика (11 р.), Марусю (15 р.). Живуть разом з бабусею і дідусем. Старша донечка часом кличе мамою бабусю Таню. Батько зараз служить у зоні бойових дій на Сході України. Рідна мати не живе з сім’єю і позбавлена батьківських прав.

БУР допомагає сім’ям військових та переселенців, багатодітним сім’ям та родинам з дітьми, що мають інвалідність. Окрім цього, важливим напрямком роботи БУР є розвиток локальних громад – через створення громадських просторів та молодіжних хабів, спільною працею волонтерів БУРу та громади, спільними вечорами за кіно чи лекцією, спільними співами навколо ватри і міцними обіймами на прощання.

Протягом двох тижнів табір функціонує за формулою 50/50. Це означає, що у першій половині дня (з 9:00 до 15:00) волонтери  працюють над ремонтом будинків та створенням громадського простору. А друга половина дня (з 17:00 до 22:00) присвячена культурно-освітній програмі та саморозвитку волонтерів, до якої запрошуються місцеві волонтери та мешканці міста. Щоб не пропустити жодного заходу долучайтесь до сторінки у Фейсбуці. Тут знайдете анонси подій.

Подія БУР в Дрогобичі на FB:
https://www.facebook.com/events/1033765596816565/

Запрошуємо представників вашого ЗМІ відвідати наш табір та дізнатися більше про те, як і навіщо ми БУРимо вже протягом 5-ти років. Щоб зануритися в атмосферу табору запрошуємо вас долучитися до спільної роботи на будівельних об’єктах, де працюватимуть наші волонтери і відвідати культурно-освітню програму. Готові забезпечити представникам вашого ЗМІ проживання, харчування та витрати на транспорт.

“БУР намагається пояснити людям, що Україна — це не президент, не парламент, ані місцева влада. Це ми з вами. І саме від нас залежить, якою буде Україна через декілька років,” – Юрко Дідула, керівник волонтерського проекту “Будуємо Україну Разом”

Що таке БУР: https://www.youtube.com/watch?v=iN9_8WUQD3s&t=1s

Відеозвіт з БУР табору в Смизі у 2018 р.: https://www.youtube.com/watch?v=fzgy8C5enp8&t=1s

Що таке волонтерство?

Розказують БУРволонтери: https://www.youtube.com/watch?v=a72kHhiDEjk

Контактні особи:
Олена Юркевич, 0978968089

[email protected]

Христина Дубницька, комунікаційна менеджерка БУР
+380634978907, [email protected]

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top