ЛЬВІВ’ЯНИН СТАВ ПЕРШИМ УКРАЇНЦЕМ, ЯКИЙ ДІСТАВСЯ АНТАРКТИДИ АВТОСТОПОМ

Львів’янин, журналіст та учасник бойових дій Андрій Мочурад став першим українцем, який дістався Антарктиди автостопом. Про це повідомляє Gazeta.ua.

«Я перший з українців, хто автостопом і кораблестопом подолав шлях від Аргентинського Ушуаї до української антарктичної станції “Академік Вернадський” та острова Лахіль. Це ще 50 км на південь», – розповів Андрій Мочурад.

 

Львів’янин хоче створити документальний фільм про діяльність українських науковців на південному полюсі. Також він передав туди прапори українських бойових бригад.

Під час морського походу до станції він зробив світлину із прапором 10-ї окремої морської авіаційної бригади на знак поваги до 5-ї річниці подвигу морських пілотів. Адже 3 березня 2014 року, під час окупації Росією Криму, особовий склад бригади в режимі радіомовчання евакуювали авіаційну техніку на військовий аеродром під Миколаєвом.

Інша світлина — із прапором рідної для Андрія 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України. Адже львів’янин Андрій Мочурад є офіцером оперативного резерву першої черги. І перед початком експедиції він сумлінно пройшов навчальні збори у складі бригади на одному з військових полігонів.

Мандрівник вже подав попередню заявку на національний рекорд. Враховуючи переліт через Атлантику, він подолав майже 14 тис. кілометрів.

Зараз Андрій Мочурад повертається додому. Він уже дістався автостопом до Буенос-Айреса та збирається перетнути Атлантичний океан. Повернення додому займе кілька місяців, тому зараз він збирає кошти на переліт до Барселони, звідки далі автостопитиме.

Наразі йому бракує 400 доларів на квиток. Тому для тих, хто готовий допомогти фінансово, просять надсилати кошти на картку ПриватБанку:

5168 7422 2091 9967 (Андрій Мочурад).

Також можна контактувати через сторінку Facebook-сторінку подорожі.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top