Порошенко записав термінове телезвернення і попередив про дефолт

Претензії Коломойського на “Приватбанк” є ризиком дефолту та економічної кризи, заявив український президент. Раніше суд визнав протиправною націоналізацію “Приватбанку” у 2016 році.

Президент України Петро Порошенко вважає претензії бізнесмена Ігоря Коломойського на “Приватбанк” загрозою мільйонам вкладників цього банку і ризиком дефолту та економічної кризи в країні. “План одного з них, олігарха, у разі перемоги Зеленського – повернути собі “Приватбанк”. Як бачите, їм не терпиться. Вони вже зараз почали реалізацію цього задуму. І подібна авантюра загрожує втратою грошей десяткам мільйонів клієнтів, а країні в цілому – дефолтом та новою економічною кризою”, – сказав Порошенко в терміновому телевізійному зверненні до українців у четвер, 18 квітня.

Крім того, за словами Порошенка, незабаром реваншисти планують скасувати люстрацію і електронне декларування для державних службовців.

Як повідомлялось, cьогодні, 18 квітня, окружний адміністративний суд Києва задовольнив у повному обсязі всі позовні вимоги Коломойського до Національного банку, уряду, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. На думку суддів, процедура виведення “Приватбанку” з ринку у 2016 році порушувала норми чинного законодавства.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top