МОЗ виділило 120 тис. євро для порятунку 6-місячної дівчинки з Підбужа

У молодої сім’ї з Підбужа Дрогобицького району трапилася біда. В їхньої п’ятимісячної донечки Ангеліни, виявили важку недугу – лейкемію.

Шанси на одужання у дитини є, а відтак на здорове та повноцінне життя, але для цього треба чим швидше зробити операцію, яку можна провести лише закордоном.

Дівчинку готова прийняти клініка Верони (Італія), але вартість лікування в ній – 125 тис. євро.

Батьки, рідні, друзі, знайомі і незнайомі люди розпочали збір коштів. До збору коштів підключився і благодійний фонд «Крила надії», однак зібрати таку суму за короткий час не вдавалося.

І ось у п’ятницю, 15 березня, стало відомо, що 120 тис. євро для порятунку маленької Ангелінки виділило МОЗ України.

«Маємо хорошу новину. МОЗ підтвердило оплату операції з трансплантації кісткового мозку для нашої маленької підопічної – Ангелінки Лунич. Як тільки знайдуть донора, дівчинка зможе виїжджати на лікування до м. Верона у Італії», – написали працівники БФ «Крила надії» на своїй сторінці у Facebook.

Директор фонду Наталія Ліпська повідомила ZAXID.NET, що МОЗ виділило 120 тисяч євро, а 5 тисяч євро мама дівчинки заплатила з тих грошей, які вдалося зібрати. «Трансплантація кісткового мозку від неродинного донора – це шанс на життя для Ангелінки. Тому як тільки знайдуть донора для неї, вона з мамою поїде до Італії на лікування», – каже Наталія Ліпська.

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top