До Дрогобича з ознайомчим візитом завітав БУР///БудуємоУкраїнуРазом – Всеукраїнський волонтерський проект

До Дрогобича з ознайомчим візитом завітав БУР

Дрогобич може стати одним з міст, де відбудеться волонтерський табір в межах культурно-освітньої програми “Будуємо Україну Разом” (БУР) від Львівської освітньої фундації.

Ця волонтерська ініціатива розпочалась у 2014 році. Хлопці та дівчата з різних куточків України збираються  задля того, щоб допомогти з ремонтом житла тим сім’ям, які цього потребують, власноруч працюють над ремонтом та створенням  громадських просторів разом з мешканцями міст. За роки діяльності вже відновлено будинки 144-ох сімей, які з різних причин опинились у кризі, створено 37 громадських просторів, до цього процесу було залучено близько двох тисяч волонтерів.

 

“Будуємо Україну разом” (БУР) – це волонтерський проект, який через спільну працю над відновленням домівок для сімей у кризі гуртує українську молодь у мережу активних громадян. БУР був створений влітку  2014 року благодійною організацією “Львівська освітня фундація”.

 

Запросили представників БУРу ГО “Молодіжний простір Дрогобича”, члени якої працюють над створенням Молодіжного центру на вул. Ярослава Осмомисла 10 у Дрогобичі (приміщення Будинку Вчителя). Тож в рамках ознайомчого візиту було проведено зустрічі з сім’ями, які можуть потребувати допомоги від волонтерів БУРу, презентовано концепцію створення Молодіжного простору Дрогобича, проекту Будуємо Україну Разом у навчальних закладах Дрогобича та зустріч з міським головою Тарасом Кучмою.

Основною ціллю проекту Будуймо Україну Разом – є побудова сильних та незалежних спільнот через волонтерську діяльність, а головна мета ознайомчого візиту – обрати громади, які хочуть рухатися у цьому напрямку. Ми об’їздили 22 громади по всій Україні, які попередньо обрали з 60 заявок, а зараз працюємо над тим, щоб обрати 15 з них, з якими будемо працювати. Головні критерії відбору міста – це розуміння молоді і готовність громади міста присвятити себе волонтерській роботі, а також готовність влади та підприємців до співпраці, –  Олексій Лавриненко, проект Будуємо Україну Разом.

Громадська організація “Молодіжний простір Дрогобича” зі створення молодіжного простору, об’єднали в собі активні громадські організації міста Дрогобича, які працюють в сфері культури, неформальної освіти, урбаністики, збереження архітектурної спадщини, розвитку туризму, розвитку інформаційних технологій, забезпеченню прав соціально-вразливих верств населення, та намагаються формувати місто дружнє до молоді.

До команди входять представники таких ГО та ГІ:

НСОУ “Пласт. Станиця Дрогобич”,  ГО «Український молодіжний прорив», ГІ «Інше місто», ГІ «БерегТи», ГІ «Франко-хаб», ГО «Варто Галицькі Новини», ГО “Творче об’єднання “Альтер”, ГО «Затишне місто», мистецька платформа “ Інтернет-радіо “Котермак”, ГО “Вело Дрогобич”, ГО “Права молодь”, ГІ “Дрогобич – добрий дім”, ГО “Геліос”, ГО “Україна – це ти”, ГО “Rathaos”, ГО “Арекет”, ГО “Всеукраїнське об’єднання “Єднаюча сила”, ГО “СУАТОГА”.

В разі позитивного рішення БУРу завітати з волонтерським табором до Дрогобича, кожен охочий дрогобичанин зможе стати учасником табору, працюючи над створенням молодіжного простору у приміщенні Будинку Вчителя, а також допоможе кільком сім’ям з ремонтом у їх домівках.  

А це два тижні спільної праці, що як кажуть самі “бурівці”, будує стіни помешкань і руйнує стіни між людьми. Цікавим є також те, що табір функціонує за формулою 50/50. Це означає, що у першій половині дня (з 9:00 до 15:00) волонтери  працюють над ремонтом будинків та створенням громадських просторів. А друга половина дня (з 17:00 до 22:00) присвячена культурно-освітній програмі та саморозвитку волонтерів.

Олена Юркевич

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top