Відкрито провадження щодо рейдерського захоплення приміщень школи №6 у Стебнику

У сюжеті “Як в Стебнику школа №6 позбулася декількох приміщень… ” ми розповіли вам про напівкримінальну історію, яка трапилася у Стебнику.

Керівництво школи №6 розпочало роботи з виготовлення документів на земельну ділянку на якій знаходиться школа, і зовсім випадково дізналися, що господарські приміщення, які роками належали школі, за рішенням суду стали власністю приватних осіб.

Через суд ще у 2010 році було визнано право власності на “самочинно збудовані гаражі”, хоча зрозуміло, що спірні будівлі значно старші та будувалися, фактично, тоді коли й школа.

А ось право власності на будівлі нові власники зареєстрували лише в грудні 2018 року і зараз домагаються виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (на яких розташовані гаражі), яка належить Стебницькій ЗОШ I-III ступенів №6.
На черговій сесії Стебницької міської ради це питання будуть розглядати депутати.

Батьки та адміністрація школи обурені, а ось місцева влада про це нічого не чула.

Тим часом прокуратура у Дрогобичі зареєструвала кримінальне провадження за фактом службового підроблення депутатами Стебницької міської ради

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).
“Зокрема, службові особи Стебницької міської ради внесли свідомо неправдиві відомості у рішення сесії, яким надали дозвіл місцевому підприємцю реконструювати безгоспну будівлю під індивідуальний гараж на земельній ділянці загальноосвітньої школи I-III ступенів №6.
Слід зазначити, що вказане приміщення перебувало на балансі відділу освіти виконавчих органів Дрогобицької міської ради та використовувалося для потреб навчального закладу”, – йдеться у повідомленні прокуратури.
На даний час вживаються заходи кримінального та цивільно-правового характеру для унеможливлення виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки (на яких розташовані гаражі), яка належить Стебницькій ЗОШ I-III ступенів №6.

Сподіваємося, що прокуратурі вдасться повернути це майно, а винні особи, які допустили до такої ситуації, понесуть покарання.

Олег Дьорка, редактор “Варто”

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top