У Дрогобичі у церкві Св. Юра вшанували пам’ять загиблих “кіборгів” (ВІДЕО)

У Дрогобичі у церкві Св. Юра вшанували пам’ять загиблих “кіборгів”
***
16 січня у церкві св. Юра у Дрогобичі мешканці зібрались на панахиду за тими, хто не повернувся до своїх родин.
За “кіборгів”, за вояків, що загинули на Сході України, за бійців Крут – спільно помолились за всіх, хто пожертвував своїм життям за Україну. Вшанувати та не забути…

***
Оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні і розпочалася 26 травня 2014 року. За 7 місяців в обороні ДАПу взяли участь на добровільній основі бійці понад двох десятків військових підрозділів збройних сил України та добровольчих батальйонів.
Внаслідок підриву бойовиками перекриття терміналу 19 і 20 січня 2015 року під завалами загинули за різними свідченнями близько 20 оборонців ДАПу. Частина бійців вийшла з терміналу, а ті, хто залишився з пораненими, потрапили у полон.
У жовтні 2015 року начальник Генерального штабу ЗСУ генерал армії Віктор Муженко у відповіді на інформаційний запит Радіо Свобода повідомив, що «за 242 дні оборони ДАП загинув 101 військовослужбовець, поранень зазнали 440 людей, а 9 пропали безвісти».

Share this post

2 Replies to “У Дрогобичі у церкві Св. Юра вшанували пам’ять загиблих “кіборгів” (ВІДЕО)”

  1. EldonUphox сказав:

    Вшанування пам’яті загиблих від рук нацистів продовжилося поминальною панахидою, яку відслужили разом єпископ-помічник Львівської архідієцезії Римо-Католицької церкви в Україні Едвард Кава та настоятель храму Святого Юра, митрофорний протоієрей Роман Кравчик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top