На ремонті дороги на Дрогобиччині підрядники вкрали 245 тисяч гривень – Юрій Луценко

Фото: ВАРТО – Галицькі Новини

Давно про Дрогобичи чи Дрогобицький район не писав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

11 січня Юрій Луценко у себе на сторінці у Facebook повідомив про спробу дачі хабара правоохоронцям керівником одного з підприємств, яке проводило ремонт доріг у Дрогобицькому районі.

Мова йде про ТОВ “Галшляхбуд” і “Галицькі дороги”, які підозрюються у розкраданні 245 тисяч гривень під час капітального ремонту автодороги у Дрогобицькому районі.

За даними прокуратури Львівської області, “керівник одного із підприємств Львівщини” намагався намагався надати неправомірну вимогу працівникам Управління захисту економіки у Львівській області за непритягнення до кримінальної відповідальності за фактом  розкрадання коштів місцевого бюджету в сумі 245,5 тис грн, призначених для проведення робіт з капітального ремонту доріг на Львівщині, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України.

Директора підприємства затримано у порядку ст. 208 КПК України.

На даний час вирішується питання про оголошення останньому підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 369 КК України, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.”, – зазначили у прокуратурі.

Посадовець підозрюється за ч.4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.366(Службове підроблення) КК України. Покарання за вказаний злочин передбачає позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна, або без такої.

А про який саме населений пунк Дрогобиччини йдеться? Ми спробували проаналізувати та дізнатися.

Відповідно до даних з відкритих джерел ТзОВ “ГАЛШЛЯХБУД” зареєстровано у Франківському районі Львова. Керівником підприємства є  Павлів Андрій – Михайло. З досєм підприємства можна ознайомитися тут: https://clarity-project.info/edr/40211713. Однак ми не знайшли жодного з тендерів, які б виконувало це підприємство на території Дрогобицького району.

Інша справа з ТОВ “Галицькі дороги”. Це підприємство також зареєстровано у Львові, його керівником є Барабанова Альона Сергіївна. І це підприємство виконувало аж СІМ  угод по ремонту доріг в селі Станиля Дрогобицького району на загальну суму 1 116 703.00 грн.

Звісно, що всі тендери були допорогові, тобто торги як такі – не відбувалися, а укладання угод відбувалося вручну. Також один ремонт дороги це підприємство виконувало в Меденичах, де нещодавно було створено нове ОТГ.

Також це підприємство виконувало роботи  по ремонту дороги у селі Брониця Дрогобицького району по договору субпідряду.

З  наших  анонімних джерел ми дізналися, що саме по роботах у Брониці було виявлено порушення зі сторони виконавців робіт.

 

 

 

 

 

 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top