Штормове попередження на території Львівської області

За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України на території області 5 січня на дорогах ожеледиця. Вдень значний сніг, пориви південно-західного вітру, 15 – 20 м/с, місцями хуртовини (I рівень небезпечності, жовтий). 5 – 9 сiчня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра, Захiдного Бугу очiкується посилення льодоутворювальних процесiв, шугохiд, встановлення льодоставу, мiсцями можливе формування зажорiв льоду з рiзким коливанням рiвнiв води. У зв’язку з очiкуваними снiгопадами 5 – 7 сiчня в горах Львiвської областi зберiгається значна снiголавинна небезпека (3 рівень).
Плануючи поїздки, врахуйте цю інформацію.
Поза тим, погодна на Різдво буде по-справжньому зимовою – 6 та 7 січня очікується до – 16 морозу та сніг. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко.
“5 січня на Заході та Півночі України випадатиме сніг (карта), посилиться південний, південно-західний вітер, можливі хуртовини.
Негода на Херсонщині, Донеччині, Луганщині, Харківщині, у районах Дніпра та в Криму завтра припиниться. Тому вдень у суботу невеликий сніг ще підсипатиме в східних та в Сумській областях. На Півдні, у Центрі переважатиме суха погода. На дорогах України ожеледиця. Температура повітря найближчої ночі становитиме -5-11 градусів, завтра вдень -3-8 градусів. На Святвечір та Різдво мороз в Україні посилиться: вночі до -8-16 градусів, вдень до -5-12 градусів.

Світлина від Наталки Діденко.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top