На різдвяному ярмарку у Львові стався вибух, п’ятеро постраждалих (ФОТО/ВІДЕО)

У суботу, 22 грудня, на різдвяному ярмарку біля Оперного театру у Львові трапився вибух. Як інформує «Твоє місто», спершу загорілась одна з хатинок на ярмарку, потім пролунали три вибухи. Ймовірно вибухали балони з газом. 

Як повідомляє з місця події журналістка ZAXID.NET, вибухнув газовий балон у хатинці під назвою «Реберня». Унаслідок вибуху і пожежі хатинка вигоріла вщент.

Момент вибуху зафіксували камери спостереження:

 



Репортаж: Твоє Місто

Відомо також, що вогонь перекинувся на сусідні хатинки. На місці працюють пожежники, поліція і медики. Унаслідок вибуху постраждало 5 людей, двоє з них у важкому стані у реанімації. Усі вони є працівниками торгової точки, де стався вибух. За інформацією львівської мерії, постраждалих госпіталізували до восьмої лікарні міста.

«Надаємо їм допомогу. У всіх — опіки обличчя, шиї, верхньої частини тулуба і верхніх кінцівок. Площа і глибина опіків зараз уточнюються. Медикаментами ми забезпечені», — каже Володимир Зуб.


У прес-службі ГУ ДСНС повідомии, що пожежу локалізували о 13:26 і о 13:32 ліквідували. До ліквідації залучили 18 рятувальників та 3 одиниці спецтехніки.

Мерія прийняла рішення закрити роботу ярмарку до результатів розслідування і рішення міської комісії теб і НС. Про це повідомила прес-служба ЛМР.

Рішення про призупинення роботи ярмарку озвучив міський голова, який провів на місці події оперативну нараду зі структурними підрозділами міста і надзвичайними службами. Засідання міської комісії ТЕБ і НС щодо цієї ситуації відбудеться сьогодні, – інформує ZAXID.NET.

 

Речниця поліції Львівщини у себе на сторінці у Facebook написала:

“Поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом пожежі на Різдвяному ярмарку в центрі Львова. Внаслідок події постраждало четверо осіб. На місці події працює слідчо-оперативна група,  вибухотехніки, а також працівники інших підрозділів поліції. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі. Поліцейські встановлюють причину загорання, проводиться досудове розслідування.”

ФОТО з місця події.


Джерело: Твоє Місто та та ДСНС Львівщини




 

 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top